Smart ergonomisk mus

Denne musen står på høykant, og det er ikke tilfeldig. VerticalMouse fra Evoluent skal sørge for mindre muskelanstrengelser. Vår erfaring er at det virker.

Vi har omtalt ergonomiske museløsninger ved flere anledninger tidligere, sist gang i sommer, da vi testet en norsk oppfinnelse fra selskapet Anir. Vi omtalte også førsteutgaven av VerticalMouse fra Evoluent, i denne artikkelen.

Naturlig stilling

Den nye utgaven bygger på samme prinsipp som forgjengeren, og styres mens armen ligger i avslappende "håndhilse"-posisjon. I praksis betyr det at du slipper vridning av bena i underarmen, noe som oppleves som belastende for mange.

Den nye versjonen skal imidlertid være forbedret på flere områder. Designen er endret noe for å gi enda bedre grep, den optiske sensoren har fått høyere oppløsning, og på innsiden er det gjort flere forbedringer i elektronikken. Dessuten er den grå og anonyme plasten byttet ut med et sort gummilignende materiale - med lilla knapper.

- Virker

Smart ergonomisk mus


En av våre skribenter har benyttet VerticalMouse 2 den siste måneden. Vedkommende har tidligere vært plaget av den beryktede "musesyken", men har siden overgangen ikke hatt disse plagene. Hun opplever også materialvalget som vellykket, musen ligger stødig i håndflaten hennes. Overgangen fra vanlig mus gikk dessuten relativt kjapt, siden den opereres på tilnærmet samme måte, bare vertikalt.

I motsetning til Anir-musen kommer Evoluent VerticalMouse 2 med programvare. Dersom du installerer denne får du blant annet muligheten til å programmere de fem knappene til å utføre forskjellige handlinger.

Tilgjengelighet

Musen kan kobles til USB- eller PS/2-port, og programvaren fungerer på Windows 98SE og nyere, samt MacOS 10 eller nyere. Prisen er veiledende 895 kroner inkl mva. For mer informasjon, se www.verticalmouse.no