Smart caddyløsning

Vi trodde aldri at vi noen gang skulle koble sammen ordene "caddy" og "smart". Likevel har Panasonic vist oss et produkt som både tar de caddy-baserte DVD-RAM-platene og caddyløse CDer og DVD-plater.

Foto: Matsushita Vis mer
Foto: Erik Andersen Vis mer
Foto: Erik Andersen Vis mer
Foto: Erik Andersen Vis mer
Foto: Erik Andersen Vis mer

Caddy er noe som vi brukte i CD-ROM-leserne før i tiden. Spesielt i CD-brennerne har de vært seiglivede.

Du putter CDen inn i caddyen og caddyen inn i CD-ROM-leseren. Det er en kjent sak at caddyen beskytter CD veldig godt. Problemet er at en caddy koster mellom 50 og 100 kroner. Resultatet er at ingen kjøper caddyer til alle sine CDer slik det var påtenkt. En caddy brukes derfor til alle CDene og det sliter faktisk mer på platene enn med en moderne skuff.

DVD-RAM i caddy

DVD-RAM-platene leveres som standard i en caddy. Det finnes tre typer DVD-RAM-plater. Det finnes både enkeltsidig (2,6 GB) og dobbeltsidig (2,6 GB) i fast caddy.

I tillegg finnes det en enkeltsidig spesialversjon hvor du kan da mediet ut av caddyen. Da kan du bruke det nakne mediet i DVD-ROM-lesere som kan lese DVD-RAM.

Panasonics løsning

Når du trykker på utløserknappen, kommer det ut noe som ligner på en halv caddy. Den kan enten ta en CD- eller DVD-plate direkte, eller en DVD-RAM-plate som er integrert i sin egen caddy.

Det eneste du må passe på er at de løse CD/DVD-platene skyves nøyaktig inn i sporet på midten.

DVD-RAM-diskene er enklere å sette inn, siden caddyen fyller hele mottaksmekanismen. Når du skyver disken inn, kan du se at dekselet skyves til side så mediet blir synlig.

Panasonic har sørget for at du kan benytte de gamle Panasonic PD-diskene i samme enhet. PD-diskene har en lagringskapasitet på opp til 650 MB. Første gang denne løsningen ble benyttet var nettop i en kombinert Panasonic 4X CD-ROM-leser og PD-enhet. Den er derfor ikke ny, men smart likevel.

Tilbake til testomtalen