Paul Baser viser stolt frem HPs nye flaggskip, Photosmart 850
Paul Baser viser stolt frem HPs nye flaggskip, Photosmart 850 Vis mer

Smaller, better and cheaper

Lederen for kamerautviklingen i HP, Paul Baser, er stolt når han viser frem selskapets nye storsatsning i forbrukermarkedet, HP Photosmart 850.

Publisert
Sist oppdatert

Köln, Tyskland (DinSide Data):
HP viste frem sitt nye flaggskip blant digitalkameraene under årets Photokina-messe i Köln. Photosmart 850 er et avansert kamera med hele 8x optisk zoom og en bildebrikke som fanger 4 millioner bildepunkter. Sannsynligvis vil kamereraet koste rundt 5.000 kroner når det havner i butikkene senere i høst.

Les vår forhåndsomtale av kameraet her.

Lederen for utviklingsavdelingen hos HP, Paul Baser, ser på kameraet som et avansert digitalkamera til en pris massemarkedet er villig å betale. Og her har ikke utvalget vært veldig stort så langt.

Utviklingen går én vei

Selv om Photosmart 850 er et relativt stort kamera, er Baser ikke i tvil om hvilken vei utviklingen går.

- Digitalkameraene blir billigere, mindre og ikke minst bedre. Og utviklingen vil gå like raskt videre som den har gjort så langt, sier han til DinSide Data. - Dessuten vil brukere ha zoom, mest mulig zoom. Det er langt viktigere enn vidvinkel.

HP Photosmart 850 kan skilte med et kraftig 8x optisk zoom-objektiv
HP Photosmart 850 kan skilte med et kraftig 8x optisk zoom-objektiv Vis mer

- Vi kan tilby 850-kameraet til en lav pris først og fremst fordi vi velger å bygge kameraet i plast istedenfor metall. På innsiden er det meget avansert, og det tar meget gode bilder. Samtidig har vi lagt stor vekt på at det skal være svært enkelt å bruke, forteller Baser.

Fujifilm-samarbeid

HP har valgt objektiv fra Fujifilm denne gangen, og dermed er samarbeidet med Pentax over. Eller?

- Pentax og HP har på mange måter forskjellig fokus. Mens Pentax konsentrerer seg om det profesjonelle markedet, vil HP fortsatt ha hovedfokus på forbrukermarkedet, sier Baser, og legger til at de fortsatt samarbeider med produksjonen av HP Photosmart 812.

Klarer flere oppgaver samtidig

Smaller, better and cheaper

- Et av de store problemene med mange digitalkameraer, er treg oppstart. Dette skyldes ofte at operativsystemet i kamereane ikke klarer å gjøre flere oppgaver samtidig, som klargjøring av objektiv, slå på LCD-skjerm, blitz og lignende. Dette er ikke noe problem med 850, som er klar til opptak i løpet av to-tre sekunder, avslutter han.

Vi venter et eksemplar av HP Photosmart 850 i løpet av de nærmeste dagene, og du vil kunne lese vår test av kameraet i neste uke.

Se for øvrig bildene våre fra Photokina

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer