Sluttvurderinger

Mye bra, men også litt rusk i maskineriet = ganske som forventet. Er listen over plusser lang nok til å løpe i butikken?


Windows Vista har fått et friskt nytt design. Om du liker det eller ikke avhenger kanskje av hva du vant til, mange har fortsatt ikke vent seg til Windows XP, og velger standard-skin, som gir et utseende som er omtrent identisk med tilårskomne Windows 2000 og Me. Det samme skinnet er tilgjengelig i Vista, og der stopper vi debatten omkring brukergrensesnittet. Denne guiden bør ha gitt deg en godt grunnlag for å gjøre dine egne vurderinger nettopp på dette området.

Mer viktig er det at Vista bidrar med vesentlige oppgraderinger på funksjons- og sikkerhetssiden i forhold til XP, det er naturligvis hevet over en hver tvil at Vista på disse områdene er betydelig bedre enn forgjengeren. Det skulle da blott bare mangle. På den annen side: Vista er samtidig langt fra like gjennomprøvd som XP. Mye av koden er skrevet fra bunnen av, og vi tviler på at det bare er oss som har opplevd og vil oppleve problemer.

Mange hevdet at XP ikke var "ferdig" før det forelå i SP2-utgave, etter å ha vært på markedet i nesten tre år. Det vil neppe ta like lang tid med Vista, men det blir garantert noen service-pakker også her. I tillegg kommer inkompatible programmer og tilleggsutstyr, det vil alltid ta tid før produsentene har oppdatert støtte for et nytt operativsystem. Noen ganger skjer det ikke i det hele tatt, og du er enten nødt til å bruke eldre versjoner av operativsystemet, eller kjøpe nytt utstyr.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Anskaffer du deg ny PC på nyåret vil du med stor sannsynlighet få den med Windows Vista ferdig installert. Det behøver du ikke å være lei deg for. Har du en eldre PC du vurderer å oppgradere, bør du tenke deg bedre om før du slår til, i hvert fall når det gjelder den første utgaven som havner i butikkhyllene. De aller fleste nye funksjonene i Vista er å få gjennom tredjepartsleverandører også for XP, og det vil ta lang tid før supporten og oppdateringer til XP vil avsluttes.

Valget er ditt!

Tilbake til testforsiden

Les også:
Her er Office 2007!

[Ugjyldig objekt (debatt)]

Bedrifter lunkne til Vista