Slutt på piratkopiering av Windows

Microsoft lar selv piratversjoner av Windows oppgraderes til Windows 10.

NYE TAKTER: Microsoft har sett seg lei på at så mange installerer Windows ulovlig. med Windows 10 får alle oppgradere, pirat eller ikke-pirat. Foto: ALLOVERPRESS / KIRSTI ØSTVANG
NYE TAKTER: Microsoft har sett seg lei på at så mange installerer Windows ulovlig. med Windows 10 får alle oppgradere, pirat eller ikke-pirat. Foto: ALLOVERPRESS / KIRSTI ØSTVANG Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Nå er det offisielt at Windows 10 blir lansert til sommeren.

190 land står på listen, og Windows 10 blir tilgjengelig på 115 ulike språk, avslørte visepresidenten for operativsystemer i Microsoft, Terry Myerson, på en pressekonferanse i Shenzhen i Kina.

LES OGSÅ: Windows 10 dropper passordet

Gratis

Microsoft har tidligere sagt at det kommer til å være gratis å oppdatere til Windows 10 for brukere av Windows 7 og 8. Men ifølge Neowin stopper ikke den gode nyheten der:

Microsoft kommer også til å tilby gratis oppdateringer til brukere som kjører ulisensierte versjoner av operativsystemet, altså piratversjoner.

Og med det bør selskapet ha satt en effektiv stopper for piratkopiering av Windows.

LES OGSÅ: Prøv Office for Windows 10

Stort problem i Kina

Har du en lovlig Windows-installasjon? (Avsluttet)
Ja, har betalt selv.(71%) 4585
Nei.(16%) 1050
Ja, men via jobben.(13%) 818
Avstvemningen er ikke styrt og reflekterer kun lesernes egne meninger.


Tiltaket skal være et forsøk på å få lovlige versjoner av operativsystemet på millionvis Windows-brukere i Kina, skriver Reuters. Ifølge en undersøkelse skal tre fjerdedeler av all programvare i Kina ikke være ordentlig lisensier.

Nøyaktig hvordan oppgraderingen vil fungere på piratkopierte utgaver av Windows, gjenstår å se. Hvorvidt det vil gjelde for nordmenn, vet vi heller ikke. Vi har bedt Microsoft Norge om en kommentar, og oppdaterer her straks vi får svar.

Flere detaljer blir nok kjent etter hvert som sommeren nærmer seg.

SAMLESIDE:
Windows 10

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer