Du kommer ikke forbi dette punktet under installasjonen uten en gyldig produktnøkkel. Foto: DinSide Data
Du kommer ikke forbi dette punktet under installasjonen uten en gyldig produktnøkkel. Foto: DinSide DataVis mer

Slutt på installasjon av Windows uten produktnøkkel

Endringer under installasjon av Windows 8 gjør det verre for "gratispassasjerer".

Windows 8 er blitt tilgjengelig for Microsoft-partnere, TechNet- og MSDN-abonnenter, og DinSide er blant redaksjonene som har fått tilgang til operativsystemet. Og allerede etter få sekunder oppdaget vi en vesentlig endring fra installasjonen av forgjengerne Windows 7 og Vista: Det er ikke lenger mulig å installere operativsystemet uten produktnøkkel.

LES OGSÅ:

Stenger mulighet

Tidligere kunne man hoppe over dette punktet, og samtidig få prøve operativsystemet i 30 dager - uten verken produktnøkkel eller aktivering av noe slag. Det er imidlertid kjent at mange har utnyttet muligheten til å øke denne prøveperioden i flere omganger, for dermed å kunne bruke operativsystemet gratis i flere måneder. Prosessen er beskrevet her.

Når man kommer til spørsmål om produktnøkkel, må en gyldig nøkkel angis. Avhengig av hvilken nøkkel som legges inn, blir riktig Windows-versjon installert (enten standard eller Professional). Hvis du ikke angir nøkkel, kommer du ikke lenger i installasjonsprosessen.

Windows 8 må imidlertid aktiveres via Internett på vanligvis etter at operativsystemet er ferdig installert.

Joda, det finnes muligheter

Hvis du er interessert i å prøve Windows 8 gratis, er den beste (og eneste lovlige) måten å gjøre det på, beskrevet i denne artikkelen.

Samleside: Windows 8