Slutt på grå PC-bokser

Slimline-PCene fra Hp er bittesmå, tilnærmet lydløse, og kan "skinnes". Er dette fremtiden for stasjonær-PCen?

Paris, DinSide Data:At stasjonære PCer er på vikende front er det ingen som helst tvil om. Allerede i fjor sommer passerte salget av bærbare PCer stasjonære her til lands, og stadig ser vi bærbare løsninger som henter noe av det beste fra stasjonær-sfæren. HP er en betydelig aktør innen begge markeder, og prøver seg nå med en motsatt tilnærming, og håper dermed at det fortsatt vil være liv laga for stasjonær-PCen lenge ennå.

Slimline s7500 fra HP har fasong som en standard stasjonær PCer, men det er likevel noen vesentlige forskjeller. For det første er den bare 24 cm høy og 11 cm bred, omtrent 1/3 av størrelsen til en standard PC i Pavilion-familien. For det andre er den utstyrt med en mobilprosessor av typen AMD Turion, som krever svært lite strøm. For det tredje kan den "skinnes", med tenkelige og utenkelige motiver, og for det fjerde - og kanskje viktigst av alt for mange, den er så og si lydløs.

På innsiden sitter det to vifter, en 7 cm vifte over prosessoren, og en 4 cm vifte i strømforsyningen. Luften dras inn fra undersiden og fra sidene i kabinettet, og på en finurlig måte flyter den over de "heteste" komponentene som harddisk og minne, og sørger for at det aldri blir for varmt i den lille PCen. Komponenter som minne, harddisk og optisk drev, er de samme som sitter i helt vanlige stasjonære PCer. Du kan dermed utstyre den lille PCen med f. eks 750 GB harddisk.

Med Slimline-serien blir PCen personlig igjen, hevder HP. En Spiderman-PC vil i hvert fall stå høyt på ønskelisten til enkelte medlemmer av artikkelforfatterens familie...
Med Slimline-serien blir PCen personlig igjen, hevder HP. En Spiderman-PC vil i hvert fall stå høyt på ønskelisten til enkelte medlemmer av artikkelforfatterens familie... Vis mer


Slutt på grå bokser

"Skinne"-prinsippet er også interessant. Ved hjelp av klistremerker av vinyl, kan man sette sitt personlige preg både på kabinett og skjerm. Vi fikk se mange ulike motiver, her vil man kunne velge mellom enkle skins med rene farger, mønstre og "themes", til firmalogoer og familiebilder. Klistremerkene skal være spesielt slitesterke, og kan tas av og på flere ganger.

- Du velger bilder selv, og sender dem til via nettet. 14 dager senere vil du få klistremerkene i postkassen, forteller HP-representant Benoit Vantel, som tror at spesielt kvinner og tenåringer vil ha sansen for dette. Prisene vil variere, men vil starte på 9 euro.

å "skinne" PCen er noe HP har stor tro på skal bli en suksess.
å "skinne" PCen er noe HP har stor tro på skal bli en suksess. Vis mer


Ingen gaming-PC

Slimline-PCene er imidlertid ikke myntet på de mest krevende spillene og 3D-oppgavene. Grafikken er integrert, og av typen ATI Radeon Xpress 200, og den kan ikke erstattes av et eget grafikkort. Det finnes kun ett utvidelsesspor (PCI), men det okkuperes av et trådløst nettverkskort ved leveransen.

Tilkoblingsmulighetene er det imidlertid ikke noe å si på, de inkluderer blant annet fem USB-porter, firewire og digitale lydutganger. I fronten sitter en 9-i-1 leser for alle de mest aktuelle minnekorttypene.

Slimline-PCene vil bli levert med Norton Antivirus, Microsoft Works, DVD-programmer og diverse HP-verktøy, og det antydes en startpris på rundt 5.500 kroner. Det er fortsatt ikke satt noen offisiell lanseringsdato i Norge, men det vil skje i løpet av det neste halvåret, får vi bekreftet fra HP.

Her kan du se hvordan Slimline-PCen ser ut inni

[Ugjyldig objekt (debatt)]