Slutt for Winamp

Etter 15 år er det omsider slutt for den legendariske musikkspilleren.

Her er gruppen hos AOL som jobbet med Winamp i 2012. Foto: AOL
Her er gruppen hos AOL som jobbet med Winamp i 2012. Foto: AOL Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Winamp var et av de aller første programmene som var i stand til å spille av MP3-filer, og ble en gedigen suksess da MP3-revolusjonen raste over internettet i Napster-dagene på slutten av 90-tallet.

Det lille selskapet NullSoft, som stod bak programmet, ble kjøpt opp fra av AOL i 1999 for hele 80 millioner dollar.

Etter hvert kom det mer sofistikerte spillere på markedet, og selv om AOL gjorde det de kunne for å holde tritt med konkurrentene (eller gjorde de egentlig det?), ble Winamp spilt lenger og lenger ut på sidelinjen etter hvert som årene gikk. I 2013 dreier det meste seg om streaming, og i dette landskapet klarte aldri WinAmp å ta noen viktig posisjon, selv om de prøvde seg med Winamp Cloud for en tid tilbake.

Og nå har AOL besluttet å pensjonere programmet for godt. Dette ble annonsert samtidig med lanseringen av versjon 5.66 av programmet, den 20. november 2013.

Slik ser den altså ut, versjon 5.66 av Winamp - den siste utgaven av den en gang så dominerende MP3-avspilleren.
Slik ser den altså ut, versjon 5.66 av Winamp - den siste utgaven av den en gang så dominerende MP3-avspilleren. Vis mer


Programmet kommer kun til å være tilgjengelig for nedlasting fram til 20. desember. Etter den datoen stenger AOL nettstedet Winamp.com og fjerner programmet og plugin-biblioteket for godt, ifølge Wikipedia.

Les også: En reise i MP3-historien

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer