Sony VAIO går nå over i historiebøkene, men kjøperne av Sonys PC-divisjon ønsker å videreføre VAIO-merket. Foto: Bjørn Eirik Loftås
Sony VAIO går nå over i historiebøkene, men kjøperne av Sonys PC-divisjon ønsker å videreføre VAIO-merket. Foto: Bjørn Eirik LoftåsVis mer

Slutt for Sony VAIO

Trekker seg ut av PC-markedet.

Sony har slitt økonomisk på mange fronter de siste årene, og står nå foran en stor omstrukturering. I denne prosessen er det blitt besluttet å selge hele PC-produksjonen ut av selskapet, skriver E24.

Nå er det klart at Japan Industrial Partner (JIP) overtar PC-divisjonen fra Sony, inkludert merkenavnet VAIO, som Sony har brukt på sine PC-er i hele 17 år. Overtakelsen er ventet å skje innen 1. juli i år.

Les også: Her er årets beste PC-er

Vil videreføre merkenavnet

Ifølge en pressemelding fra selskapet har JIP planer om å videreføre VAIO-navnet. Om PC-ene blir tilgjengelig i Norge er imidlertid usikkert. Foreløpig er det eneste som er klart at de siste Sony VAIO-maskinene vil rulle ut av fabrikkene nå i vår.

Sonys VAIO-maskiner har lenge hatt fokus på design og god byggekvalitet, og har stort sett holdt seg unna volum- og lavprissegmentet. Selv om merket er 17 år gammelt, var det først i 2010 at Sony VAIO kom på markedet i Norge.

Men i en tid da selv en PC til 3-4.000 kroner er mer enn god nok for folk flest, har mange PC-produsenter, inkludert Sony, opplevd sterk salgssvikt. Også i Norge har PC-salget sunket kraftig den siste tiden, nettbrett og smartmobiler må bære mye av ansvaret, viser en oversikt fra Elektronikkbransjen.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Store kutt og forandringer

Sony har planer om å kutte hele 5.000 arbeidsplasser i TV-, PC- og markedsidivisjonen. Kuttene vil skje innen mars 2015. Selskapet skal også skille ut TV-produksjonen i et eget heleid datterselskap, ifølge CNBC.

Det skal imidlertid ikke være noen planer om kutt i divisjonene for nettbrett, mobiltelefoner og spillkonsoll, som alle opplever vekst.

Kilder: E24, CNBC.

DinSides store test av bærbare PC-er