Netflix' rangering av serier og filmer

Slutt for Netflix-stjernene: Inn med tommel opp og tommel ned

Skal gi deg enda mer relevante anbefalinger, hevder selskapet.

FORENKLET SYSTEM: Nå blir det enkelt å rangere filmer og serier du liker hos Netflix. Det skal gi deg mer relevante anbefalinger, ifølge Netflix selv. Skjermdump: Dinside
FORENKLET SYSTEM: Nå blir det enkelt å rangere filmer og serier du liker hos Netflix. Det skal gi deg mer relevante anbefalinger, ifølge Netflix selv. Skjermdump: Dinside Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Strømmetjenesten Netflix har begynt utrulling av en ny og enklere måte å rangere filmer og serier du liker. Stjernerangeringen forsvinner, og inn kommer et system med kun tommel opp og tommel ned.

Lavere terskel

Gir du tommel opp til en film eller serie, vil Netflix gi deg anbefalinger du sannsynligvis vil like, basert på sjanger og tomler opp fra deg selv og andre brukere. På samme måte ekskluderes titler - og lignende titler - som du gir tommel ned.

Og jo flere titler du bedømmer, desto bedre forslag vil Netflix kunne gi deg, forsikrer selskapet. Dette indikeres med en match-prosent, som viser hvor sannsynlig det er at du liker tittelen, basert på Netflix' algoritmer.

GANSKE SIKKER: Basert på andre filmer jeg har gitt tommel opp og tommel ned på, er Netflix temmelig sikker på at Red 2 er en film for meg. Skjermdump: Dinside
GANSKE SIKKER: Basert på andre filmer jeg har gitt tommel opp og tommel ned på, er Netflix temmelig sikker på at Red 2 er en film for meg. Skjermdump: Dinside Vis mer

Det nye rangeringssystemet har vært til utprøving hos grupper av Netflix-brukere en tid, og ifølge selskapet var det dobbelt så mange som rangerte titler ved hjelp av tomler enn med stjernesystemet. Terskelen for å rangere er med andre ord mye lavere enn med stjernesystemet, ifølge Netflix.

Utfordring med stadig større kataloger

Formålet er naturligvis å løfte mye av det innholdet som ellers ville druknet.

- Fem stjerner virker veldig gammeldags nå. Vi bruker milliarder av dollar på titler som vi produserer og lisensierer, og med disse store katalogene blir dette en stor utfordring. Å presentere titler folk virkelig ønsker å se, er derfor superviktig, sier Netflix-sjef Todd Yellin.

Hvis du har brukt mye tid på å gi karakterer i form av stjerner, vil disse fortsatt være en del av grunnlaget for å gi deg en skreddersydd Netflix-opplevelse, hevder selskapet.

Nyheten skal være på plass for alle brukere og alle plattformer i løpet av april, skriver The Verge.

Få også med deg denne ferske nyheten:

Lyst til å diskutere?

Besøk vårt debattforum!