Slutt for MSN Web Messenger

Microsoft har bekreftet at deres web-versjon av MSN Messenger etter fem år "på luften" vil bli utilgjengelig fra og med i dag, 30. juni.

MSN Web Messenger har gjort det mulig å kommunisere med vennene dine gjennom nettleseren, og har vært en populær løsning på skoler og nettkafeer, men nå er det slutt. Microsoft har meldt at fra og med i dag må du finne andre løsninger.

Les også: Nå vil Google ta Messenger

Applikasjonen erstattes ikke direkte, men MSN-kontaktene dine vil du fortsatt kunne treffe gjennom Windows Live People, som er integrert i Hotmail-innboksen. Denne krever derimot (forståelig nok) at du er Hotmail-bruker.

Der kan du enkelt se hvem av dine venner som er pålogget, du kan sende korte meldinger til dem, og tjenesten kan kjøre samtidig som du er pålogget ved hjelp av Windows Live Messenger.

Siste rest

MSN Web Messenger er forresten en av de aller siste gjenlevende web-applikasjonene fra Microsoft som bærer MSN-navnet.

I følge vår egen test av forskjellige webklienter for MSN-nettverket, er det imidlertid ingen grunn til å gråte over nedleggelsen av MSN Web Messenger. Applikasjonen kom dårlig ut i forhold til noen langt mer sofistikerte løsninger.