Slutt for Audiogalaxy

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Den amerikanske musikkbransjen, representert ved forbundet RIAA (Recording Industry Association of America), kom "til enighet" med selskapet som har drevet Audiogalaxy om å sperre tilgangen til all kopibeskyttet musikk fra fildelingstjenesten.

Vi ha betalt

I et pressebrev fra forbundet heter det at Audiogalaxy heretter kun skal gjøre tilgjengelig musikk etter godkjennelse fra artist, plateselskap og låtskriver. Dessuten skal de samme interessentene få en økonomisk kompansasjon for tort og svie. I praksis betyr dette, med overveiende sannsynlighet, Audiogalaxys død.

Audiogalaxy har i løpet av det siste året blitt et av de mest brukte P2P-nettverkene for utveksling av MP3-filer. Tjenesten hadde effektive metoder for å dele ut fulle album, og ble også den siste tiden et populært nettverk for utveksling av bootlegs og sjeldne plateutgivelser. Da vi forsøkte tjenesten tidligere i år, fikk vi direkte tilgang til tusenvis av fulle CD-plater i MP3-format, pakket i ZIP-filer.

Flere for fall?

Samtidig lever andre fildelingstjenester som Gnutella, WinMX og Kazaa i beste velgående. Spørsmålet er om ikke RIAA står foran en vanskeligere oppgave med å sperre disse nettverkene, som opererer helt uten sentrale servere.

Audiogalaxy har allerede sperret all tilgang til den piratkopierte musikken.

Lenke:
Pressemeldingen fra RIAA
Audiogalaxy