SlowView viser nesten alt

Vi har tidligere omtalt en rekke multimediefremvisere av ymse kvalitet. De færreste har gjort jobben bedre enn SlowView.

Et klikk på en video, mp3 eller bilde, og innholdet forhåndsvises nederst til venstre.
Et klikk på en video, mp3 eller bilde, og innholdet forhåndsvises nederst til venstre.Vis mer

La deg ikke lure av navnet. SlowView er slett ingen sinke når det gjelder å vise bilder, video og musikk.

Aller best klarer programmet seg ved visning av bilder, med støtte for svært mange kjente og ukjente formater. Til sammen støttes over 40 forskjellige grafikk, musikk- og videoformater. I noen tilfeller kreves det riktig nok at kildeprogrammet (for eksempel Quicktime for filmer i MOV-format) er installert.

SlowView har et rent og tillitsvekkende brukergrensesnitt
SlowView har et rent og tillitsvekkende brukergrensesnitt Vis mer


Viser nesten alt mulig

Listen over støttede formater er meget omfattende.
Listen over støttede formater er meget omfattende. Vis mer

SlowView koster ingenting, og har (i motsetning til mange andre gratisprogrammer) et rent og tillitsvekkende brukergrensesnitt. Likhetene med ACDSee er påfallende, men SlowView er ribbet for en del av de avanserte valgene du finner hos førstnevnte. Til gjengjeld støtter SlowView både video (AVI, MPEG, MOV osv) og musikk (blant annet MP3, WMA og WAV).

SlowView kan operere i to modi, i browsemodus med miniatyrer av multimediefiler i filmapper, og visniningsmodus som viser ett og ett bilde (evt video/musikk). Du kan konfigurere programmet slik at det blir tilgjengelig fra menyen som dukker opp når du høyreklikker en filmappe.

Dersom du har flere bilder i en mappe, kan du i visningsmodus klikke på mellomromtasten på tastaturet for å gå videre og åpne neste bilde. Du kan også klikke på Previous eller Next fra ikon-linjen.

Slowview viser også ID3-taggen (tilleggsinformasjon) fra MP3-filer
Slowview viser også ID3-taggen (tilleggsinformasjon) fra MP3-filer Vis mer

Av andre nyttige funksjoner kan nevnes muligheten for å konvertere en rekke grafikkfiler fra ett format til et annet, og muligheten til å lage album bestående av miniatyrversjoner av bildene dine, hente bilder fra skanner eller kamera, enkel redigering, i tillegg til en rekke andre, mindre funksjoner.

Ikke slow

SlowView viser de vanligste grafikkformatene (JPEG, GIF og BMP) rimelig kjapt, en BMP-fil på 2.5 MB åpnes i løpet av 3 sekunder på vår 1.2 GHz AMD Athlon med et TNT2-grafikkort. Typiske JPG-bilder på noen hundre KB åpnes på noen tideler.

ACDSee fremstår riktig nok som enda noe raskere, men koster til gjengjeld penger å bruke etter en prøveperiode.

Gammel traver

SlowView har vært tilgjengelig på Internett i over 3 år. Programmet har ennå ikke nådd versjon 1.0, men vi opplevde det som stabilt i versjon 0.9.8b. Det er som sagt helt gratis, uten noen form for reklame eller andre forstyrrende elementer.

Du kan laste ned SlowView fra denne siden.