Sliten prosessor?

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Spørsmål:

Hei,

Jeg har en PC (P4 2.0 GHz, 512 MB RAM, 120 GB harddisk) som jeg syntes var et olja lyn en gang i tiden. Det virker som om den bare blir tregere og tregere, selv om jeg er flink til å kjøre både diskopprydding og diskdefragmentering.

Lasting av internettsider går også svært tregt, selv om jeg har bredbåndstilknytning.

Jeg mistenker nå prosessoren for å begynne å bli sliten. Hva tror du?

Hilsen
Terje

Datadoktoren svarer

Det er nok en gammel myte at prossesoren blir tregere med tiden. I noen sjeldne tilfeller kan mekanikk som f eks harddisker og CD-spillere bli slitt og tregere, men som regel er det nye operativsystemer og programmer som gjør PCen tregere.

Når det gjelder internetthastigheten din, er det ofte spyware som er skylden i at ting går tregere og tregere. Installér antispyware-programvare, du finner all den informasjonen du trenger i denne artikkelen.

I mange tilfeller kan det også lønne seg å oppgradere med nye drivere, det kan gi noe bedre ytelse for grafikkort, lydkort, harddiskkontrollere etc.

Prøv å ha færrest mulig programmer i oppstartsmappen på Start-menyen, og sjekk også om andre programmer som kjører i bakgrunnen kan deaktiveres/avinstalleres.

Til slutt kommer rådet som sannsynligvis gir den beste effekten: å installere Windows og programmer på nytt; i mange tilfeller vil man kunne få følelsen av å få en helt ny PC etter en slik operasjon!

Lykke til!

Hilsen Datadoktoren

Les alle spørsmål og svar

Lyst til å diskutere?

Besøk vårt debattforum!