<B>IKKE SLIK, NEI:</B> Når PCen har blitt treg, kan det være du må renske opp systemprogramvaren. SlimCleaner gjør blant annet dette.
IKKE SLIK, NEI: Når PCen har blitt treg, kan det være du må renske opp systemprogramvaren. SlimCleaner gjør blant annet dette.Vis mer

SlimCleaner - renser PC-en

Nye koster feier best?

Svært mange av oss opplever at PC-en etter hvert blir tregere både under oppstart og i bruk. Dette skyldes mange ting, og er ganske komplisert. Det skyldes at moderne PC- operativsystemer er en komplisert trafikkmaskin med en mengde oppgaver som kjører samtidig. Et program består ikke bare av en programfil, men mange små som kommuniserer med hverandre og med systemet.

All denne trafikken håndterer data som i blant skal lagres på disk, og så leses igjen kort tid etterpå.

Alt slikt tar tid og kan ikke alltid skje samtidig. Derfor blir det mer eller mindre venting, og når det blir for mange baller i luften er det ikke nok prosessorkraft til å ta unna alt som står i kø.

Dette gjelder både programmer som kjøres helt og holdent på PC-en og programmer som jobber med data fra internett. Mange nettleservinduer oppe samtidig, som kjører menge små programmer under overflaten, gjør også sitt til å belaste både prosessor og lagringsenheter.

Og alt dette kan etterlate seg en god del rot, som det tar tid å pløye seg igjennom.

Renselse

Når PC-en blir virkelig treg kan du levere den til proff service og betale en del penger for at de skal rense ut alle uhumskheter og få maskinen tilbake i form.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Men du kan også gjøre jobben selv.

Vi har skrevet om flere programmer som kan rydde opp på PC-en din, et av de mest populære og anerkjente er CrapCleaner. Det er et utmerket og gratis program som håndterer det meste og blir stadig oppdatert til å ta seg av nye utfordringer.

Men CrapCleaner kan virke noe teknisk, kanskje spesielt for de som sliter mest med trege PC-er. Fremmede begreper og betegnelser skaper forvirring, og mange kvier seg for å velge hva programmet skal ta for seg.

SlimCleaner - renser PC-en


SlimCleaner - renser PC-en


SlimCleaner

Utfordreren SlimCleaner gir et vennligere førsteinntrykk, det har et mer imøtekommende design selv om det den presenterer i bunn og grunn er det samme.

SlimCleaner er også raskere til å analysere maskinen.

Men det viktigste er at du ikke må vurdere alt SlimCleaner finner av rusk og rask på egen hånd.

Cleanerfunksjonen finner lynraskt de elementene som ikke har noen fornuftig funksjon annet enn å ta opp plass på disken, som vanligvis bare kan slettes.

Optimizefunksjonen går gjennom forskjellige programtillegg og småprogrammer som kjører i bakgrunnen, og det er spesielt her SlimCleaner har noe ekstra å by på. SlimCleaner vurderer både ut fra de innebygde gjenkjenningsmekanismene og ut fra rapporter som hentes ute hos brukerne. Du får altså en meget god hjelp til å vurdere hva som er verdt å fjerne og hva som bør være i fred.

SlimCleaner - renser PC-en


Filterinnstillingene kan du sette på grønt felt, slik at alle tillegg og tjenester som er anerkjente og velfungerende ikke listes. Da sitter igjen med en liste over de som har blitt vurdert som mer eller mindre problematiske. Disse kan du da velge å slette, for å se om det løser problemer med oppstart eller annen bruk.

SlimCleaner - renser PC-en


Viser det seg at det ikke løser problemet, men skaper andre problemer er det bare å velge Restore List så blir alt som før, uten at du må kjøre en System Restore.

Programmet har blitt lastet ned av over en million brukere fra Download.com og har fått svært mange gode anmeldelser.

Bedre enn CrapCleaner?

Vi har testet SlimCleaner på to av våre maskiner, og sammenlignet analysen av statusen med det CrapCleaner fant i sin analyse rett før.

Listingen er litt annerledes disponert, men datamengden som kan slettes er praktisk talt den samme i begge.

Våre egne maskiner er i utgangspunktet ryddige og problemfrie (det skulle bare mangle), så noen stor optimaliseringsgevinst har vi ikke oppnådd.

Men litt opprydding og noen ekstra Gigabyte med diskplass er jo greit.

SlimCleaner er dessuten en god del raskere.

Prøv selv!

Programmet er gratis og lastes ned fra Slimware sine nettsider. Har du problemer med treg maskin - sjekk det ut.