<strong><B>ETT TRYKK ER NOK</B>:</strong> Gratisprogrammet Never 10 sørger for at du slipper stadige varsler og påminnelser om å oppgradere fra Windows 7 og 8.1 til 10. Foto: BJØRN EIRIK LOFTÅS
ETT TRYKK ER NOK: Gratisprogrammet Never 10 sørger for at du slipper stadige varsler og påminnelser om å oppgradere fra Windows 7 og 8.1 til 10. Foto: BJØRN EIRIK LOFTÅS Vis mer

Slik unngår du varsler om å oppgradere til Windows 10

Lite gratisprogram fikser biffen!

Publisert
Sist oppdatert

Til sommeren er det et helt år siden Microsoft slapp Windows 10 (ja, tiden flyr). I perioden fra lanseringen og frem til 31. juli, kan du oppgradere fra Windows 7 og 8.1 helt gratis.

Pusher deg til å oppgradere

For Microsoft handler det nå om å få flest mulig til å oppgradere, slik at de etter hvert kan pensjonere de gamle Windows-versjonene.

Bruker du for eksempel Windows 7, har du sikkert lagt merke til at du stadig oftere får varsler og påminnelser om at det er på tide å oppgradere.

Men hva om du ikke ønsker å oppgradere? Det kan være mange grunner til at man ønsker å la være.

Én grunn kan være utstyr og programvare som ikke fullt ut er kompatibelt, en annen kan rett og slett være erkjennelsen av at man ikke bør prøve å fikse noe som allerede fungerer.

LES OGSÅ: Slik får du den klassiske startmenyen i Windows 10

Svært enkelt å stoppe varslene

Nå har det kommet et lite verktøy som utviklerne Gibson Research hevder vil deaktivere alle varsler og oppfordringer om å oppgradere. Verktøyet kommer i form av et lite gratisprogram, som har fått det passende navnet Never 10.

Nettstedet Betanews har testet programmet, og sier det er svært enkelt i bruk. Bare kjør det, og du vil bli møtt av et vindu som forteller deg om Windows 10-oppgraderingen er aktivert eller deaktivert. Deretter er det bare å trykke på Enable- eller Disable-knappen, underforstått at du kan skru på igjen varslene dersom du skulle ombestemme deg senere.

<strong><B>AKTIVER ELLER DEAKTIVER</B>:</strong> Trykk på knappen for å skru av/på varslene.
AKTIVER ELLER DEAKTIVER: Trykk på knappen for å skru av/på varslene. Vis mer


Skader ikke noe

Har du fått varsler om å oppgradere til Windows 10?

(Avsluttet)
Ja(89%) 1796
Nei(11%) 226
Avstvemningen er ikke styrt og reflekterer kun lesernes egne meninger.


Det programmet gjør er å endre noen registeroppføringer og sette en Windows-oppdatering ut av spill. Ingenting blir installert.

Likevel kan disse endringene føre til at du får en advarsel fra operativsystemet, men programmet skal ifølge utviklerne ikke gjøre endringer som kan påvirke stabiliteten til systemet.

Vi understreker uansett at vi ikke har testet det selv.

Du finner mer informasjon og kan laste ned Never 10 fra ned Never 10 fra Gibson Research (81KB).

LES OGSÅ:
Nå kan alle laste ned «ny» Windows 10
Installér Windows 10 på en USB-disk

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer