Slik trimmer du Messenger

TIPS: Synes du den nye Messenger består av for mye stæsj og dilldall? Slik kan du enkelt fjerne elementene du ikke har bruk for!

Windows Live Messenger, tidligere kjent som MSN Messenger 8.0, ble lansert i endelig versjon i forrige uke. Messenger-nettverket er verdens desidert mest brukte, med over 1,5 millioner registrerte brukere bare her i Norge.

Hva med deg?

Bruker du Microsofts Messenger-nettverk? (Avsluttet)
Ja(85%) 916
En konkurrent(8%) 89
Foretrekker verbal kommunikasjon(7%) 76
Avstvemningen er ikke styrt og reflekterer kun lesernes egne meninger.


Forløperen til MSN Messenger og Windows Live Messenger heter ganske enkelt Windows Messenger. Denne kom som standard i Windows XP så langt tilbake som i 2001, og brukerne av denne kan kommunisere med problemfritt med brukerne av MSN Messenger og Windows Live Messenger, men med langt enklere funksjonalitet. Oppsiden har først og fremst vært et ryddig grensesnitt med få knapper og animasjoner.

Derimot kan de mange knappene og elementene som preger Windows Live Messenger-vinduet, virke forstyrrende for mange brukere. Samtidig er det mye av ekstrafunksjonene som kanskje sjelden eller aldri blir brukt.

Rensker opp grensesnittet

Det er her Clean Messenger kommer inn i bildet. Det lille programmet kan fjerne elementer, knapper og tekst du ikke ønsker skal vises i Windows Live Messenger.

Slik trimmer du MessengerProgrammet er svært enkelt å bruke, og visualiserer på en grei måte i høyre del av programvinduet hvilke elementer som fjernes, før du trykker OK. Det er helt gratis, og kan lastes ned fra denne siden (1,5 MB).

Hvis du ikke har lastet ned Windows Live Messenger, kan du gjøre det fra denne siden. For ordens skyld: Windows Live Messenger er også gratis, men krever registrering hos Microsoft.

Se også: gjennomgang av Windows Live Messenger (beta)

[Ugjyldig objekt (debatt)]