Endelig er det mulig å nullstille PC-en til den tilstanden den var da du fikk den, uten å måtte ty til tredjepartsløsninger.
Endelig er det mulig å nullstille PC-en til den tilstanden den var da du fikk den, uten å måtte ty til tredjepartsløsninger.Vis mer

Slik tilbakestiller du Windows 8

Smart når alt går i sirup, eller når du skal selge eller overlate PC-en til andre.

Windows 8 er kanskje bare en måned fra ferdigsstillelse, og allerede nå kan du laste ned en nesten ferdig versjon. Og selv om Microsoft har fått mye kritikk for å tenke for mye på berøringsfølsomme skjermer og nettbrett enn på skrivebordet med tastatur og mus, introduserer Microsoft også nyheter vi definitivt ser nytten av.

En av dem er muligheten til å nullstille Windows og alle innstillinger tilbake til slik PC-en din var da du tok den i bruk første gangen.

Alt blir borte

Det betyr i praksis at alle spor av aktivitet på PC-en blir borte, på samme måte som du kan nullstille mobiler og nettbrett, for eksempel før du for eksempel overlater eller selger den til noen andre.

"Nullstillingsfunksjonen" finner under PC settings, og General. Funksjonen har fått navnet Reset your PC. (PC settings finner du enklest ved å trykke Windows-tast og C, velge Settings og Change PC Settings).

Slik tilbakestiller du Windows 8


Merk at prosessen kan ta noe tid, og medfører blant annet at PC-en starter på nytt.

Oppfrisk PC-en din

Rett over denne funksjonen vil du også finne et annet valg, Refresh your PC. Dette svarer egentlig til funksjonen Systemgjenoppretting, som var en del av Windows 7 og eldre versjoner av operativsystemet, men fungerer egentlig veldig annerledes - og går vesentlig hardere til verks.

Artikkelen fortsetter under annonsen

I praksis blir Windows re-installert, men brukerfilene dine og personlige innstillinger vil bli beholdt. Alle andre innstillinger og standardprogrammer for filer og lignende, vil bli nullstilt.

I tillegg vil alle appene som du har installert fra Windows Store bli beholdt. Det skal du ikke bekymre deg for, da alle disse appene kjører i beskyttet modus, og vil aldri kunne påvirke ytelsen negativt eller føre til andre problemer på PC-en din, ifølge Microsoft.

Apper og programmer som er installert fra andre kilder vil bli fjernet, og en liste over alt som er fjernet vil til slutt bli lagret på skrivebordet ditt.

Samleside: Windows 8