Slik tester vi hjemmestudio

En teknisk test, med måleapparatur osv. har vi ikke gjort denne gangen - vi har bevisst og ensidig lagt vekt på det praktiske.

Kvalitetsnivået er så jevnt og høyt på alle disse enhetene, at det er bruksegenskapene som er viktigst. Å måle støy, frekvensgang, forvrengning og andre parametre synes vi derfor er unødvendig i denne sammenhengen. For de som er ute etter den optimale lydopplevelsen, kreves det profesjonelt utstyr i en helt annen prisklasse.

Komplett?

Det første vi sjekker er at pakken er rimelig komplett. Vi forventer ikke at den skal inneholde verken instrumenter, mikrofoner eller høyttalere. Derimot skal den kunne tilpasses det utstyret vi regner med at en som allerede sysler med musikk allerede har. Dette kan være alt fra platespillere, mikser og mikrofon for en som driver med rap, til flygel eller et rack med MIDI-instrumenter for de som driver i andre sjangrer.

Egenskaper

Vi tester hvilke muligheter som finnes i MIDI/Synth-delen, om det er mulig å skifte ut/redigere lydene, effekter og tilgang på annet lydmateriale.

Vi sjekker om lyddelen (audio) har gode egenskaper, om formatene som støttes er kurante, og om det er begrensninger i arkitekturen på kortet.

Programvare

Vi forventer at pakken leveres med et komplett utvalg av programvare. Det skal ikke være nødvendig å kjøpe dette i tillegg for å utnytte kortets egenskaper.

Et sequencerprogram som støtter både MIDI og lydopptak bør være med. Dessuten må det være støtteprogrammer som gjør at brukeren kan få maksimalt ut av kortets finesser på en rimelig enkel måte.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Det er også en fordel at det finnes drivere for flere operativsystemer, som MacOS, BeOS og Linux.

Utvidelsesmuligheter

Vi sjekker om det er mulig å bygge ut systemet med ekstra maskinvare, og om det er mulig å integrere det i et større system.