<strong>SIKKERHETSKOPI:</strong> Det er ingen dum idé å ta en sikkerhetskopi av data du har lagret på nettet.
SIKKERHETSKOPI: Det er ingen dum idé å ta en sikkerhetskopi av data du har lagret på nettet.Vis mer

Slik tar du Gmail-backup

Skremt av at 150.000 mistet kontoen sin? Bedre føre var ...

Vårt søsternettsted ITavisen skrev forleden dag om at Google slettet 150.000 e-postkontoer.

De berørte som prøvde å logge seg på ble møtt med en velkomstskjerm, som om de nettopp hadde registrert seg. Innboksen var deretter helt tom.

Nå jobber heldigvis Google med å gjenopprette kontiene til de berørte, men det er uansett et lite varsko om at det du har lagret på nett ikke nødvendigvis er 100% sikret – i hvert fall når "selveste" Google kan ryke på en slik smell.

Det finnes flere måter å ta sikkerhetskopi av Gmail på - enten du vil ha en lokal kopi eller bruke nettskyen. Vil du ha en kopi på nettet, tipser vi deg om Backupify, som vi skrev om for et år siden. Dette er en nettjeneste som tilbyr sikkerhetskopiering av andre nettkonti du måtte ha, deriblant Gmail. Du kan også få Backupify til å ha sikkerhetskopi av andre tjenester, som Flickr og Twitter. Klarer du deg med 2GB pr tjeneste, kan du bruke Backupify gratis.


En lokal kopi av Gmail-posten din er heller ikke dumt, og det går kjapt å sette opp Gmail i et vanlig e-postprogram. Da hentes alle epostene ned til din maskin slik at de befinner seg på to steder (hos deg og Google).

Artikkelen fortsetter under annonsen

Vil du ha en kopi av den lokale eposten igjen, tipser vi også om det fabelaktige gratisprogrammet Mailstore Home, som tar sikkerhetskopi av epost (også Gmail!), og som til og med finnes i portabel versjon. Se hvordan vi fikk med oss 300.000 eposter i lomma.