Slik stenger du låste programmer

Slik stenger du låste programmer

Enkel metode når programmene dine ikke reagerer.

Publisert
Sist oppdatert

Ved å holde nede ALT + F4-tasten samtidig, vil du få spørsmål om du vil lukke det aktuelle programmet du jobber med. Metoden er nyttig når programmet av en eller annen grunn har låst seg, eller ikke oppfører seg som forventet. Det gir deg også muligheten til å lagre eventuelle dokumenter eller brukerfiler du har åpne i programmet.

Trikset fungerer imidlertid ikke alltid, avhengig av Windows-versjon, program som har låst seg mm. Noen ganger må du trykke tastekombinasjonen gjentatte ganger, uten at det skjer noe. Det er her SuperF4 kommer inn i bildet.

Kort prosess

SuperF4 er et lite program som kjører i bakgrunnen, og som sørger for å ta knekken på de aller fleste låste programmer umiddelbart, skal vi tro utvikleren Stefan Sundin. Programmet legger seg som et ikon i systemfeltet.

Når det kjører, klikker du bare ganske enkelt Ctrl+Alt+F4, og vips - så avsluttes prosessen eller programmet som har låst seg. Du kan også trykke Windows-tasten og F4, da endrer musepekeren seg til et dødningehode, og du kan klikke på det programvinduet du ønsker å stenge.

Metoden kan være mer effektiv enn Alt+F4, men husk at bruker du med SuperF4 ikke vil få muligheten til å lagre filer som eventuelt er åpne i programmet du stenger.

Slik stenger du låste programmer


Vi testet SuperF4 i Windows 7, og her måtte vi bruke Administrator-rettigheter for å få programmet installert. Vi ser imidlertid ikke bort fra at brukere av eldre, mer upålitelige Windows-versjoner vil ha størst nytte av programmet.

Mer informasjon og nedlasting finner du her.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer