Slik spiller du musikken din på Wii

Den lille boksen er først og fremst elsket for de revolusjonerende kontrollerne. Her er nok en grunn!

Nintendo Wii er på alles lepper om dagen - den lille spillkonsollen fra det tradisjonsrike tv-spillselskapet ble alt annet enn tradisjonell: I stedet for å satse på tung grafikk og rå maskinkraft, valgte Nintendo å omdefinere måten vi spiller på.

Ikke at ikke Wii har andre ting å by på - blant annet kan du spille på nett, handle på nett og surfe på verdensveven. Det siste punktet kan du også utnytte på en slik måte at Wiien blir stuas nye mediesenter; i hvert fall med tanke på musikk, og det har vi tenkt til å se på i denne artikkelen.

1. Installere iTunes

«Du er selvsagt ikke bundet kun til Wii»


For å få dette trikset til å virke, må du bruke iTunes som musikkavspillingsprogramvare, eller i hvert fall ha iTunes installert. Det får du tak i på Apples hjemmesider. Når du starter for første gang legger du til alle sangene dine i biblioteket, eventuelt de du har lyst til å dele.

2. Installere MyTunesRSS

MyTunesRSS er et program som lar deg tilgjengeliggjøre iTunes-musikken din på web. Det kjører som en webserver på maskinen din, og det er gjennom denne du senere skal koble opp Wiien. Du er selvsagt ikke bundet kun til Wii - du kan gjerne bruke en annen PC også; det være seg i hjemmenettverket eller på den du bruker på jobb.

MyTunesRSS finner du her, i både Windows og Mac-versjon.

Når du starter MyTunesRSS for første gang, prøver programmet å finne biblioteksfila til iTunes. Når den er funnet (eller du har trykket avbryt for heller å angi den selv senere), kommer følgende bilde frem:

Slik spiller du musikken din på Wii


Det er nå et par ting du vil gjøre før du starter serveren:

  • Trykke på 'directories'-flippen. Her kan du manuelt angi stien til biblioteksfila fra iTunes (hvis du ikke var tålmodig da du startet programmet første gang), og du kan dessuten legge på såkalte "watch folders", som er kataloger som blir monitorert.
  • Trykke på 'database'-flippen og velge 'update'. Her kan du også angi hvor ofte musikkdatabasen skal oppdateres, forhåndstinnstilt på hvert 10. minutt.
  • Opprette minst en bruker. Dette gjør du på 'users'-flippen. På bildet ser du hvordan denne dialogen ser ut, der du pr bruker kan angi hva slags rettigheter brukeren skal ha til ditt musikkarkiv.

Slik spiller du musikken din på Wii


Nå kan du starte serveren, som du finner en knapp for nederst på alle sidene.

For å sjekke at det fungerer kan du nå i nettleseren din angi følgende adresse: http://127.0.0.1:port der port er porten du angav under server-flippen. Hvis du ikke endret den er den 8080. Logg inn med brukernavn og passord, så får du sånn cirka som følger:

Okay, nå er vi i mål med PCen. Før du går ned i stua må du finne ut IP-adressen din. Det gjør du ved å høyreklikke på MyTunesRSS-ikonet i systemstatusfeltet (nede ved klokka) og velge 'Show MyTunesRSS'. Under server-flippen kan du trykke på 'server info' og få servert både din interne og eksterne IP-adresse, som du skriver ned på en lapp. Den interne kan du bruke fra andre enheter i hjemmenettverket ditt, mens du kan bruke den eksterne hvis du sitter et annet sted, for eksempel hos naboen eller på jobb. Merk dog at du sannsynligvis må gjøre noen grep i routeren for å åpne porten, men det tar vi ikke i denne artikkelen.

3. Installere Opera (Wii)

Gå til Wii shop-kanalen og last ned Opera - det er gratis.

Til slutt starter du "Internet channel", klikker på "www"-ikonet og skriver nå ned nettadressen du skrev opp i forrige punkt, f.eks. http://192.168.1.102:8080. Angi brukernavn og passord og voila! Nå kan du spille iTunes-musikken din på Wiien.

PS! DRM-beskyttet musikk lar seg ikke spille av på andre enheter.


Kilde: Hackaddict.net