Snu bildene lynraskt, direkte i Utforsker.
Snu bildene lynraskt, direkte i Utforsker.Vis mer

Slik snur du bilder direkte i Windows Utforsker

Ved hjelp av mus og tastatur er det en lek.

Du har helt sikkert opplevd at du har overført bilder fra minnekort eller mobiltelefon, som er tatt på høykant, men som blir liggende når de overføres til PC-en.

Dette kan skje selv om kameraet ditt roterer dem automatisk, og skyldes ofte at Windows ikke helt skjønner instruksene som følger bildefilene (dette skal forresten ha blitt mye bedre i Windows 8 som er ventet til høsten).

Slik fikser du biffen

Fortvil ikke. Det er kjempeenkelt å rotere bildefiler direkte i Windows Utforsker. Du høyreklikker ganske enkelt på bildet du vil ha snudd, og fra hurtigmenyen velger du Roter mot klokken (mot venstre), eller Roter med klokken (mot høyre):

Slik snur du bilder direkte i Windows Utforsker


Det kan imidlertid bli litt slitsomt og tidkrevende å gjøre dette på hvert eneste bilde som skal roteres, men heldigvis kan du gjøre det på mange bilder i én og samme operasjon. Da holder du ganske enkelt inne Ctrl-tasten på tastaturet, samtidig som du klikker på ett og ett bilde du ønsker å rotere.

Til slutt, mens du fortsatt holder inne Ctrl-tasten, høyreklikker du på siste bilde, og velger hvilken vei du vil bildene skal rotere.

Her finner du flere bildetriks du kan gjøre direkte i Windows Utforsker

Samleside: Slik gjør du det