Slette YouTube-aktivitet

Slik sletter du YouTube-aktiviteten automatisk

Google-innstilling lar deg slette alt som er mer enn tre måneder gammelt.

ENKELT: Med disse enkle stegene kan du sørge for at informasjon om hvor du har vært og hva du har gjort ikke ligger lagret hos Google. Video: Elias Kr. Zahl-Pettersen Vis mer

Vi legger fra oss mange spor når vi surfer på nettet, både overfor nettjenestene vi ferdes på og for andre personer som bruker samme enhet – det være seg nettstedene man har besøkt, ting man har søkt etter og den slags.

På forsommeren rullet Google ut muligheten for automatisk å slette aktivitet etter tre eller 18 måneder.

Ikke bare vil det slettes for deg, men Google skal også slette aktiviteten på sine servere slik at du ikke lenger vil få målrettede annonser og den slags basert på historikk du har valgt å slette.

Nå også for YouTube

Google-eide YouTube har fått tilsvarende funksjon. Altså kan du velge om loggen over det du har sett på på YouTube automatisk skal slettes etter tre eller 18 måneder. En gang i fremtiden vil det kanskje være mulig å finjustere dette enda mer, men det er nå i hvert fall en begynnelse.

Slik går du frem for å slå på denne funksjonen - først i mobilappen:

image: Slik sletter du YouTube-aktiviteten automatisk
image: Slik sletter du YouTube-aktiviteten automatisk

Bildene over viser de seks stegene som skal til. Først trykker du på profilbildet ditt øverst til høyre, og går deretter til innstillinger og så logger og personvern.

Derfra velger du administrer all aktivitet, som åpner aktivitetssiden, og litt ned på den finner du boksen som lar deg slette automatisk. Til slutt velger du om du automatisk vil slette YouTube-loggen etter tre eller 18 måneder.

Eller enda enklere - bare besøk aktivitetssiden direkte.

Også for andre Google-tjenester

Det er ikke bare fra YouTube du automatisk kan slette aktivitet på denne måten. Fra Googles aktivitetsside kan du også velge at nett- og appaktivitet (søk, sider man besøker og så videre) skal slettes etter de samme tre eller 18 månedene.

Det gjør du ved å velge aktivitetslagring fra menyen og følge instruksene.