<B>JODA:</B> Vestby kommune har mottatt mailen din, men det ble jo folk litt lei av å få beskjed om etterhvert. Slik unngår du å gjøre samme tabben.
JODA: Vestby kommune har mottatt mailen din, men det ble jo folk litt lei av å få beskjed om etterhvert. Slik unngår du å gjøre samme tabben.Vis mer

Slik skrur du av Facebook-varsling

Du trenger ikke gå i samme fella som Vestby-kommune gjorde i dag.

Det har etterhvert blitt mer vanlig å være på Facebook enn å ikke være det for mange bedrifter, kommuner, statlige tjenester og liknende, men det er ikke alltid denne tilstedeværelsen fungerer etter planen.

Dagens snakkis har blitt Vestby Kommunes lille glipp i en Facebook-tråd, som til slutt ble ganske festlig.

Automatisk svar

Det begynte med en uskyldig streikemelding om kommunens barnehager og SFO-ordningen, men ettersom noen hadde skrudd på automatisk svar i epost-programmet til kommunens administrasjon, ble tråden lenger og lenger etterhvert som følgere av kommunen sendte innlegg til tråden.

Hver gang det kom et innlegg fikk kommunen varsel om innlegget i sin mailboks, som så - automatisk - sendte et standardsvar tilbake til tråden. Det er nemlig mulig å svare på innlegg via e-post, og det var det som skjedde her.

Slik unngår du å gjøre samme feilen

For å unngå i "auto-reply"-fella kan du gjøre minst to ting.

Du kan for det første skru av automatisk svar i e-post-programmet. Er du en privatperson bør du også tenke gjennom om du bør være registrert på Facebook med jobbadressen, det kan føre til mer krøll enn det er verdt.

Gå i så fall til "Kontoinnstillinger" (øverst til høyre i Facebook-menyen) => "Generelt" => "E-post", og trykk "rediger" til høyre for "E-post". Her kan du legge inn alternative e-post-adresser, og deretter gjøre én av disse til primæradressen.

Artikkelen fortsetter under annonsen

FJERN ALLE KRYSSENE: Så slipper du å få varsel fra Facebook når du for eksempel drar på ferie.
FJERN ALLE KRYSSENE: Så slipper du å få varsel fra Facebook når du for eksempel drar på ferie. Vis mer


For det andre kan du skru av alle former for varsling som Facebook sender deg. Dermed unngår du å få beskjed hver gang noen poster et innlegg i én av trådene dine, og således ender opp med å spamme din egen trådd ihjel.

Dette gjøres også via "Kontoinnstillinger". Gå deretter til "Varsler". Scoll ned til "Alle varsler", og trykk på Facebook-ikonet (først i lista). Her kan du simpelthen fjerne alle kryss du måtte ha krysset av, lagre endringene, og deretter vil du ikke høre et pip mer fra Facebook før du eventuelt krysser av på ny.

Dett var dett. Vi har nå forhindret deg fra å ta en Vestby kommune.

Samleside: Facebook