Slik sikrer du Windows XP

Fem sikkerhetsprogrammer som fungerer også etter 8. april.

Her får du tips om fem forskjellige sikkerhetsprogrammer som fungerer for Windows XP, også etter at Microsoft kutter supporten 8. april.
Her får du tips om fem forskjellige sikkerhetsprogrammer som fungerer for Windows XP, også etter at Microsoft kutter supporten 8. april. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det begynner å nærme seg slutten for Windows XP. Fra 8. april kutter Microsoft all support for det aldrende operativsystemet, og samtidig slutter de å fikse eventuelle feil som måtte oppdages.

Les også: 33 prosent sitter på en tidsinnstilt bombe

Slutt blir det også for XP-versjonen av Security Essentials, sikkerhetspakken som Windows-brukere får gratis fra Microsoft, men den vil riktignok leve litt lenger. Fra og med 14. juli vil heller ikke denne bli oppdatert, og dermed ikke være i stand til å oppdage og rense virus og andre uhumskheter på PC-en.

For deg som nekter å oppgradere

Windows XP er 12 år gammel, og for de fleste vil det være en god idé å oppgradere til en nyere Windows-versjon, både med hensyn til sikkerhet og funksjonalitet. Men hvis du likevel ikke vil skilles fra XP finnes det heldigvis sikkerhetsprogrammer som vil leve i beste velgående på XP i overskuelig framtid, og flere av dem er endatil gratis.

Her presenterer vi fem populære, gratis antivirusprogrammer som fungerer helt fint på Windows XP, men også nyere Windows-versjoner:

Avast! Free Antivirus

image: Slik sikrer du Windows XP


Ikke bare er det veldig populært, dette er også en svært funksjonsrik sikkerhetspakke som lett kan måle seg mot mange programmer du må betale penger for å bruke.

Avast! Free Antivirus sørger for å overvåke maskinen din for trusler, oppdager og sletter spionvare, renser mistenkelige eposter, sanntidsmeldinger og nettverkstrafikk.

Det skal også være blant de snilleste programmene når det kommer til ressursbruk.

Mer informasjon og nedlasting fra Avast.com

Avira Free Antivirus

image: Slik sikrer du Windows XP


Dette er en av de mest populære og utprøvde antivirusprogrammene på markedet.

Programmet kommer med en rekke funksjoner, inkludert sanntidsbeskyttelse mot virus, malware, ormer, trojanere og rootkits, og oppdateres automatisk. Alt skjer gjennom et meget enkelt brukergrensesnitt.

Mer informasjon og nedlasting fra Avira.com

AVG Antivirus Free

image: Slik sikrer du Windows XP


AVG hevder at deres gratispakke er verdens mest utbredte. Funksjonaliteten matcher Microsoft Security Essentials også på andre områder enn kun antivirus, inkludert lenke- og epostkontroll, samt beskyttelse mot rootkit-angrep.

Programmet er også blant de aller minst ressurskrevende innenfor kategorien sikkerhetsprogrammer, og kjører fint på eldre maskiner med 512 MB minne og Pentium/Celeron-prosessorer.

Mer informasjon og nedlasting fra Avg.com

Comodo Antivirus

image: Slik sikrer du Windows XP


Dette programmet har alle basisfunksjonene fra de andre programmene, i tillegg har det en fiffig ekstrafunksjon kalt Defense+.

Hvis du har lastet ned en fil du ikke er sikker på om er trygg, kan du kjøre den i en såkalt sandkasse der den kjører isolert fra alt annet på PC-en, og dermed forhindres alle forsøk på å infisere eller angripe PC-en.

Også dette programmet er kjent for å beslaglegge lite av PC-ressursene, og kjører derfor fint på eldre maskiner.

Mer informasjon og nedlasting fra Comodo.com

Bitdefender Antivirus Free Edition

image: Slik sikrer du Windows XP


Dette er et "lettvekts" sikkerhetsprogram, men har likevel de grunnleggende funksjonene, inkludert sanntids virusbeskyttelse, rask gjennomsøk av maskinen og tidsstyrte gjennomsøk.

For øvrig får du både sanntids virusbeskyttelse, rask gjennomsøk av systemet, automatiske oppdateringer - og alt gjennom et veldig enkelt grensesnitt.

Mer informasjon og nedlasting fra Bitdefender.com

(Kilde: Softpedia)

Vær OBS!

Det anbefales aldri å ha flere antivirusprogrammer installert på PC-en samtidig, da de kan oppfatte hverandre som trusler. Det kan føre til mange feilmeldinger og i verste fall at maskinen blir treg og låser seg.

Merk også at disse programmene ikke gir 100 prosent trygghet i et operativsystem som ikke lenger vedlikeholdes sikkerhetsmessig, så det beste er å oppgradere til nyere Windows-versjon, eventuelt sjekke ut et av disse alternativene.

Les også: Dette var de dårligste passordene i 2013