<strong><B>I TAKET:</strong></B> Om du har lyst til å se Dagsravyen i taket mens du ligger på sofaen, så fikser Sony det. Foto: SONY
I TAKET: Om du har lyst til å se Dagsravyen i taket mens du ligger på sofaen, så fikser Sony det. Foto: SONY Vis mer

Slik ser Sony for seg din mediaframtid

Dette viste de fram på CES i Las Vegas i natt.

Publisert
Sist oppdatert

Snart er det slutt med fysiske enheter i stua som gir deg lyd og bilde.

Det mener i hvert fall Sony, som på CES-messen i Las Vegas presenterte et helt nytt system for multimedia i alle rom.

Sony ser for seg en framtid der veggene brukes til bildeframvisning, og der lyspærene i tak- og vegglamper gir deg lyden.

Framtidsvisjon

<strong><B>PÅ VEGGEN:</strong></B> Snart kan du kvitte deg med den store stygge flatskjermen og projisjere direkte på veggen. Foto: SONY
PÅ VEGGEN: Snart kan du kvitte deg med den store stygge flatskjermen og projisjere direkte på veggen. Foto: SONY Vis mer

Systemet kalles Life Space UX.

Mest av alt er det snakk om et konsept, en framtidsidé. Men det finnes allerede ferdige produkter som bærer bud om den framtida den japanske elektronikkgiganten ser for seg.

Ett eksempel er 4K Ultra Short Throw Projector som ble presentert første gang i september i fjor og som nå selges for 50.000 dollar i USA (om lag 381.732 norske kroner etter dagens kurs).

Kanskje ikke akkurat et produkt som med det første får innpass i vanlige hjem. Men som alt annet innen teknologi kommer prisene trolig til å rase nedover når det oppstår et massemarked.

Og det har Sony tro på at det gjør.

Surfing på veggen

- De konvensjonelle grensene er i endring, om ikke de forsvinner helt. Tenk deg for eksempel at du er en ivrig surfer og at du kan se hva som foregår på verdens beste surfesteder på direkten i et perfekt TV-vindu som dekker hele veggen, sa Sonys toppsjef Kazuo Hirai under CES-pressekonferansen i natt norsk tid.

I tillegg til en ny, bærbar utgave av Ultra Short Throw-projektoren kunne Sony også vise fram en dybdesensor som gjør projektorbildene interaktive.

Kjøkkenbordet som nettbrett

Det betyr at du for eksempel kan gjøre om et bilde projisert på kjøkkenbordet til et iPad-lignende nettbrett der du kan peke på ikoner og få ting til å skje.

Det er bare fantasien som setter grenser for hvor du kan se TV og film i framtida, skal vi tro Sony.

Siden bildene i seg selv ikke lenger krever strøm (selv om projektoren gjør det), kan man for eksempel tenke seg at du ser TV i badekaret med bildet skvulpende rett over badevannet.

Også lyden har Sony tenkt på i Life Space UX-konseptet.

Lys og lyd i ett

<strong><b>LYD I PÆRA:</strong></B> Om du ønsker deg lyd og lys i samme enhet, er det ikke noe problem. Foto: SONY
LYD I PÆRA: Om du ønsker deg lyd og lys i samme enhet, er det ikke noe problem. Foto: SONY Vis mer


Hirai viste fram LED Bulb Speaker, ei lyspære som også fungerer som en høyttaler. I tillegg kunne han vise fram Symphonic Light Speaker - en større utgave av lyspære-høyttaleren som gir både mer lys og mer lyd.

Lyd via lyspærene er likevel ikke noe nytt.

Vi har allerede testet en modell fra Playbulb, men den fremsto mer som en gimmick enn egnet til å gi noen lydopplevelse.

Hele Sony-presentasjonen kan du se her:

Broadcast live streaming video on Ustream

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer