Slik lurer du fatter'n

Din gamle far kommer til å få hjertebank når han ser Clippy igjen.

Publisert
Sist oppdatert

Av og til er det morsomt å lure noen, og ikke bare på første april.

La oss først begynne med en liten historie:

På 90-tallet var Microsofts Office-pakke like populær som den er i dag, og selv om den den gangen var noe enklere, var det allikvel enkelte ting som var litt fancy. En av de tingene var Clippy, bindersen som var hjertet i hele hjelpesystemet.

Du kunne spørre Clippy om alt. "How do I split the content into two columns?", og så fant Clippy det ut for deg ved å finne frem til relaterte sider i hjelpesystemet.

Men, han var også en "pain in the ass", for å bruke et litt internasjonalt uttrykk.

Clippy hadde nemlig en tendens til å dukke opp når du minst ønsket det. Kanskje hadde du begynt på en punktliste, og plutselig kom den (sett inn banneord her) bindersen inn og skulle fortelle deg hvordan du kunne formattere den. "I know. Now get lost!" hjalp ikke. Han kom tilbake gang på gang.

Slik lurer du fatter'n


De fleste er fornøyde med at Clippy ikke lenger er å finne i Office, men det er her dagens godbit kommer inn i bildet - fatter'n kommer nemlig til å få hjertebank når han plutselig får besøk av den lille kødden igjen.

Du laster ned programmet, legger det inn på PCen til dagens offer og kjører det i bakgrunnen. Det er alt - i tide og utide kommer han så til "unnsetning"; det vil si - med beskjeder som du selv har definert i en tekstfil.

Les også: 10 morsomme PC-spøker

Det ligger ganske mye morsomt der fra før, blant annet "It looks like your keyboard is working correctly.", "Your mouse is dirty. Please clean it to restore optimal performance." og "I noticed you have Internet Explorer installed on your system. You can use that to find things on the Internet."

Vil du ha dine egne meldinger legger du dem bare inn i clippy.txt, som ligger i samme katalog som programfila selv. Du finner instrukser om hvilke kommandoer du kan bruke for å justere intervallet mellom hver gang han dukker opp (forhåndsinnstilt på 60 sekunder).

Lykke til!

URL: http://www.rjlsoftware.com/software/entertainment/clippy/

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer