Slik lagrer du filmtrailere fra apple.com

Til nå har du måttet bruke et par hundrelapper på QuickTime Pro for å lagre filmtrailerne fra apple.com på harddisken. Vi viser deg hvordan du gjør det gratis.

Er du filminteressert har du sikkert sett trailersidene til apple.com. Der finner du filmtrailere for de aller fleste nye filmer, mange av dem også i skikkelig HD-oppløsning.

Men - apple.com lar deg egentlig bare streame filmene. De åpnes direkte i Quicktime player, men uten mulighet for å kunne lagre på harddisken, som gjør at du bestandig er nødt til å være på nettet for å vise filmtrailere til kompisene.

Riktignok kan du lagre trailerne på harddisken dersom du kjøper pro-utgaven av QuickTime, som er tilgjengelig for $30 via Apples hjemmesider. Den lar deg også konvertere mellom ulike videoformater, redigere filmer og et par andre ting som dagens triks riktignok ikke lar deg gjøre.

Med dette trikset kan du laste ned "300"-traileren. Undertegnende har sett filmen og gir den de varmeste anbefalinger.
Med dette trikset kan du laste ned "300"-traileren. Undertegnende har sett filmen og gir den de varmeste anbefalinger. Vis mer


Script til Greasemonkey

For å lagre trailerne direkte på harddisken må du først installere Greasemonkey, som er en utvidelse til Firefox som lar deg lage/installere javascript som kan brukes på nettsider du selv kan velge. Greasemonkey finner du her.

Deretter installerer du brukerscriptet du finner på denne siden. Når du har installert Greasemonkey vil du få et spørsmål om du vil installere scriptet, så trykker du OK for å installere det. Du trenger ikke å starte nettleseren på nytt før du er klar til å laste ned film.

Slik lagrer du filmtrailere fra apple.com


Når du nå går inn på http://www.apple.com/trailers og plukker du ut en film, dukker det opp et lite vindu nederst i hjørnet med en lenke til filmens egentlige adresse. Den kan du høyreklikke på, velge "lagre mål som" eller tilsvarende og vips, så lastes filmen ned på harddisken i stedet.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Nevnte nettadresser i artikkelen:
Greasemonkey
Apple Trailer Download
Apple.com - trailers
Trailere for "300"