Giphy GIF Maker

Slik lager du animerte GIF-er på null komma svisj

Enkelt som bare det, med dette web-baserte verktøyet.

LAG GIF-ANIMASJONER: Denne tjenesten gjør det superenkelt å lage dine egne GIF-er. Skjermdump: Dinside
LAG GIF-ANIMASJONER: Denne tjenesten gjør det superenkelt å lage dine egne GIF-er. Skjermdump: Dinside Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

For oss som har levd en stund, er det morsomt å se at animerte GIF-er virkelig har fått sin renessanse. Det er hele 28 år siden de første GIF-animasjonene dukket opp, og faktisk var noen av de første «levende» annonsene våre her på Dinside på slutten av 90-tallet, bare enkle animerte GIF-er.

Enkelte av dem blinket så fælt at vi ble helt ør i hodet av dem. Heldigvis fantes et magisk triks: Et enkelt trykk på Esc-tasten fikk stoppet GIF-animasjonene på et blunk.

Hva er det egentlig?

GIF-KNAPP: Flere sosiale nettverk og chattetjenester har fått en egen knapp som lar deg finne en passende animert GIF til samtalen din. Skjermdump: Dinside.no
GIF-KNAPP: Flere sosiale nettverk og chattetjenester har fått en egen knapp som lar deg finne en passende animert GIF til samtalen din. Skjermdump: Dinside.no Vis mer

I praksis er GIF-animasjoner ganske enkelt flere bilder som er lagt oppå hverandre, for deretter å bli spilt av som en slags videofil. Du kan lese mer om det animerte GIF-formatet (det uttales forresten «djif») her.

Etter 10-15 år med GIF-tørke, ser vi i dag animerte GIF-er overalt. Gjerne små, humoristiske klipp krydret med en morsom tekst, som beskriver en eller annen situasjon, reaksjon eller tilstand. Ofte dukker de opp i debattfelt og meldinger, for å understreke et poeng eller rett og slett til adspredelse og oppmykning av innholdet.

Giphy gjør det superenkelt

Populære tjenester som Facebook Messenger og Slack har innebygd støtte for Giphy, et av de aller største bibliotekene med animerte GIF-er på internett. Du søker ganske enkelt opp et nøkkelord, for eksempel laugh, får forskjellige forslag, og setter det inn i samtalen ved å trykke på det.

Men hva om du vil lage din egen animasjon? Her har Giphy et veldig enkelt verktøy til jobben, kalt GIF Maker. Det er en nettjeneste som fungerer både på PC, nettbrett og mobil.

Slik gjør du det

Last opp en videofil eller legg inn adressen til en YouTube-video. Vine og Vimeo støttes også, og sikkert flere tjenester - men det har vi ikke testet. Du finner også en egen seksjon for å kombinere stillbilder og en for å legge tekst på allerede eksisterende GIF-er.

ENKELT OG OVERSIKTLIG: Giphy GIF Maker lager GIF-er fra videoer og bilder på sekunder. Skjermdump: Dinside
ENKELT OG OVERSIKTLIG: Giphy GIF Maker lager GIF-er fra videoer og bilder på sekunder. Skjermdump: Dinside Vis mer

Når videoen er lastet, bruker du spakene under videovinduet til å sette startpunkt for første bilde i GIF-animasjonen, lengde og eventuell tekst på animasjonen. Du finner også flere formateringsalternativer for teksten.

Del morsomme GIF-er med andre

Ønsker du at GIF-en skal bli mulig å søke opp hos Giphy, legger du inn relevante tagger før du trykker Create GIF. Etter noen sekunder er GIF-en din ferdig, og du kan laste den ned, dele den med andre i sosiale nettverk som Facebook, Twitter og Instagram, eller bake den inn i bloggen din eller andre steder - slik vi har gjort under:

Synes du dette hørtes morsomt ut? Ta turen til Giphy GIF Maker og prøv selv.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer