Arkiver webmailen din, og ta den med i lomma.
Arkiver webmailen din, og ta den med i lomma.Vis mer

Slik kopierer du webmailen

Lagre til USB-plugg og ta med deg overalt.

MailStore Home er et fantastisk gratis databaseprogram for alle som lider av samlemani på gamle epost-meldinger. Personlig har jeg lagret flere hundre tusen av dem gjennom mine mange år som DinSide-skribent, noe du kan lese mer om i denne artikkelen:

MailStore Home - 300.000 eposter i lomma

Siden vi første gang omtalte programmet har det gjennomgått flere revisjoner, og har blitt stadig enklere, raskere, og utvidet med tanke på funksjonalitet. I versjon 7 kan du blant annet kopiere eposter fra diverse webmail-løsninger, for eksempel Outlook Web Access og Exchange, som er svært utbredt i bedriftssammenheng.

Nytt er også at du kan installere programmet i såkalt "portable mode", det vil si at du kan legge det på en minneplugg eller ekstern harddisk og kjøre det fra hvilken som helst PC med Windows XP eller nyere.

Slik kopierer du webmailen


Og siden alle epostene er kopiert fra nettet, behøver du ikke å ha nettilgang når du leser dem.

Slik gjør du det

Du starter ganske enkelt programmet og taster inn epost-adressen din i dette feltet:

Slik kopierer du webmailen


Snart vil du bli bedt om å angi passord, og muligens må du klikke Advanced og angi webmail-adressen og eventuell kryptering (SSL/TLS), dersom dette er benyttet.

Deretter er det bare å vente på at all epost kopiereres inn i MailStore-databasen:

Artikkelen fortsetter under annonsen

Slik kopierer du webmailen


Har du mange eposter, vil dette ta både tid - og lagringsplass. Heldigvis vil duplikate eposter kun kopieres én gang, det samme gjelder duplikate filvedlegg.

Når kopieringen er ferdig, kan du navigere i Mailstore-databasen som om det var et vanlig epostprogram:

Slik kopierer du webmailen


Det er også et meget effektivt søkesystem i MailStore Home, slik at du kan jobbe raskt og effektivt med store mengder epost:

Slik kopierer du webmailen


Raskere og raskere

Merk at "jobben" lagres som en egen profil, og kan kjøres gjentatte ganger. Da vil kun epost som ikke allerede ligger lagret i databasen lastes ned, noe som sannsynligvis vil gå meget raskere enn ved førstegangs kjøring.

Du finner mer informasjon og kan laste ned MailStore Home 7 fra mailstore.com.

Samleside: Gratisprogrammer