Slik kopierer du en DVD-film

Tidligere var kopiprosessen en tidkrevende affære som innbefattet en rekke forskjellige operasjoner og programmer. Hvis man var riktig heldig, satt man igjen med en DivX-film etter 10-12 timer med kverning i en overarbeidet Pentium II 350 MHz.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon
image: Slik kopierer du en DVD-film
[Ugjyldig objekt (NAV)]

Dagens løsninger er mer brukervennlige. Det hele minner mye om utviklingen av verktøy for å lage MP3-filer. Da vi forsøkte dette for første gang i 1996, klarte vår Pentium 100 å komprimere 12 WAV-filer (50 minutter musikk) til MP3 i løpet av natten. Med dagens PCer og programmer tar hele prosessen et par minutter.

Full kopi på under to timer

Ved hjelp av programmet EasyDivX kan du lage dine egne DVD-kopier, uten at du behøver å vite noe som helst verken om koding, oppløsning, bitrater og lignende. Du svarer bare på noen enkle spørsmål, trykker OK, og så tar PCen seg av resten.

I vårt forsøk rippet vi og komprimerte en 100 minutters DVD-film på vår Athlon 1.4 GHz til DivX-format i løpet av 1 time og 50 minutter ved hjelp av EasyDivX. Programmet kan du laste ned gratis fra nettet.

Dette trenger du

Før du setter i gang med kopiering av DVD-filmen, må du installere den såkalte DivX-kodeken, som gjør at filmer kan komprimeres i DivX-formatet, og spilles av på PCen din. Denne kan du laste ned gratis fra denne siden.

EasyDivX-programvaren kan du laste ned fra denne siden. Programmet fungerer i Windows 95/98/ME/2000/XP.

I tillegg må du selvsagt ha en DVD-ROM i PCen din, og aller helst en GHz-PC eller raskere. EasyDivX-programvaren leser ikke soner, så det spiller ingen rolle om filmen du ønsker å kopiere tilhører sone1 eller sone2.

Det kan også være lurt å ha en CD-brenner slik at du kan overføre filmen og arkivere den på CD.

Etter at du har installert kodek og EasyDivX, setter du i DVD-filmen, og starter programmet. På de neste sidene går vi igjennom prosessen, med skjermbilder fra hver del.

Les mer: Slik går du frem, trinn for trinn

Er du nysgjerrig på kvaliteten? Last ned filmklipp fra denne siden

Lyst til å diskutere?

Besøk vårt debattforum!