Slik kommer du i gang med Twitter

Du ble litt nysgjerrig, ja? Slik kommer du i gang med Twitter.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det er lett å bli hektet på Twitter - tjenesten er rett og slett så enkel at den er genial.

Det første du må gjøre er selvsagt å gå til Twitter.com (her) og registrere deg. Det gjør du ved å trykke på join-knappen på høyre side.

Deretter fyller du ut detaljene som navn, ønsket brukernavn, passord etc. Vær oppmerksom på at du må fylle inn skjemaet på nytt dersom du skriver valideringskoden feil, så sørg for å friske opp siden med en gang dersom du ikke er 100% sikker på hva som står der.

Når du så har registrert deg (og i vårt tilfelle skrevet et par ting) ser det slik ut:

image: Slik kommer du i gang med Twitter


I det store hvite feltet er det meningen at du skriver det du driver med akkurat nå, og så oppdateres det på direkten for alle dine venner. Under ser du en aggregert liste over dine og dine venners oppdateringer.

Det første du vil gjøre er kanskje å få med vennegjengen - det gjør du ved å trykke "invite". Det er foreløpig ikke mulig å søke i Twitter, men det er ikke noe verre enn å søke etter navnet etterfulgt av site:twitter.com i Google for å se om du finner noen venner. Du kan også se hvem vennene dine har som venner, akkurat som på Facebook.

Under Public Timeline får du et kjapt innblikk i de nyeste oppdateringene hvis du bare vil titte på hva resten av verden driver med. Badges inneholder en rekke ting du kan plassere på bloggen, hjemmesiden eller lignende. Under "design" kan du dessuten endre fargene og bakgrunnsbildet knyttet til profilen din.

Aktivére mobilen

Under settings kan du tilpasse din Twitter-profil. Du kan aktivere telefonen din for oppdateringer ved å angi nummeret. Da får du beskjed på skjermen om å sende en kode til et engelsk telefonnummer, og når du har gjort det får du en bekreftelse. Alt du sender til dette nummeret senere blir oppdatert på profilen din direkte, og du kan også aktivere varsling pr sms på venners oppdateringer, hvis du er en skikkelig Twitter-junkie (du kan til og med angi i hvilke tidsrom du vil ha fred og ro).

Tips: Det finnes også en utvidelse til Firefox som lar deg oppdatere Twitterstatusen din rett i adressefeltet i nettleseren. Dette finner du her.

Det er alt du trenger å vite, egentlig - resten er ganske selvforklarende. Twitt i vei!