Slik kan du unngå spam

En midlertidig epostadresse gjør susen.

Spam er nesten like irriterende som å sykle på en snegl, men den kan være vesentlig enklere å bli kvitt. Foto: colourbox.com
Spam er nesten like irriterende som å sykle på en snegl, men den kan være vesentlig enklere å bli kvitt. Foto: colourbox.com Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Undertegnede har nettopp avsluttet sommerferien, og har brukt de første timene av dagen på å gå gjennom eposten jeg har mottatt mens jeg var borte. Og i likhet med svært mange andre opplever jeg at en stor del av meldingene er masseutsendt søppel fra fjerne himmelstrøk, som av en eller annen grunn har sluppet gjennom firmaets spamfilter.

En vesentlig årsak til at man mottar slik søppelpost, er at man har lagt igjen epostadressen sin i webskjemaer for å få tilgang til gratisprogrammer, fora og andre nettjenester. I de fleste tilfellene har man ingen interesse av å "opprettholde kontakten" i ettertid, og mange ganger kan det være fortvilende vanskelig å få kilden til å stoppe spammingen.

Vi har mange ganger oppfordret leserne våre å ha minst to epost-adresser, hvor den ene brukes til seriøs epostutveksling, mens den andre brukes til registreringer som beskrevet over. Dermed har du en god mulighet til å kunne begrense spam-mengden.

Midlertidig epost-konto

Men det finnes også andre løsninger, en av de mest brukte er å opprette en midlertidig epostkonto som slettes så snart du har foretatt registreringen, og eksempelvis aktivert kontoer og mottatt brukernavn og passord. Slike tjenester finnes det mange av på nett, for eksempel 10minutemail.com og mailinator.com (sistnevnte er vår favoritt).

Begge fungerer etter webmail-prinsippet, der du som bruker må logge deg på via nettleseren, og på den måten får lest epostene hentet ut opplysningene du trenger.

Videresender i en periode, så er det slutt

image: Slik kan du unngå spam


Et annet alternativ er å opprette en midlertidig konto som i en kort periode videresender eposten til din virkelige epostadresse. Fordelen med en slik løsning er først og fremst at du dermed kan ta vare på disse epostene med registreringsinfo, brukernavn, passord osv. En av de mest brukte tjenestene til dette formålet er utvilsomt spambox.us.

Her kan du enkelt bestemme hvor lenge den midlertidige epostadressen skal være gyldig, og du kan også utvide levetiden med noen minutter eller inntil ett år. Når tiden er utløpt, vil alle som sender epost til den midlertidige adressen få beskjed om at adressen ikke eksisterer, og søppelet finner dermed ikke veien til innboksen din.

image: Slik kan du unngå spam

(Artikkelen fortsetter under bildet)

Her har vi opprettet en midlertidig epostadresse som videresender eposten til en virkelig adresse, men kun i en begrenset periode.

Selv om du må taste inn din virkelige epostadresse, lover spambox.us at ingenting lagres, videreformidles eller utnyttes på andre måter. Tjenesten er gratis. Mer informasjon på spambox.us.

Lyst til å diskutere?

Besøk vårt debattforum!