Slik kan du spare blekk og papir

TIPS: Problemer med utskrift av nettsider? Lyst å spare blekk og papir?

Publisert
Sist oppdatert

En nettside er ofte satt sammen av en rekke forskjellige elementer, bakt sammen i et rammeverk som er optimalisert for visning på skjerm. Dessverre er det ikke så rent sjelden at nettsider slett ikke er optimalisert for utskrift, og skriverdriveren har ofte store problemer med å tolke hvordan det hele skal klemmes sammen på arket.

Heldigvis er nye nettlesere blitt bedre til å forhåndsvise resultatet før du skriver ut, men det er ingen garanti for at utskriftene blir slik du forventer. Svært ofte skjer det at setninger og bilder kuttes til høyre, og at nesten tomme sider spys ut av skriveren.

Gratis og smart

HP har laget et verktøy som gjør slutt på frustrasjonene, og som samtidig er både blekk- og papirsparende. HP Web Smart Printing er dessuten et verktøy som fungerer med alle skrivere, ikke bare fra HP, og det er helt gratis å bruke.

Programmet legger seg som et tillegg til Internet Explorer. Til venstre for "Verktøy" på menylinjen har det dukket opp en ny knapp:

Slik kan du spare blekk og papir


Når du besøker en nettside som du ønsker å skrive ut, klikker du ganske enkelt på knappen, og ved hjelp av pek og klikk på nettsiden kan du enkelt markere området du ønsker å skrive ut:

Slik kan du spare blekk og papir


Legges i utklippsbok

Når du slipper museknappen får du spørsmål om du vil lagre utsnittet eller skrive det ut. Velger du å lagre, dukker utnittet opp i en egen utklippsbok, som du får fram ved å trykke på den lille trekanten til høyre for den nye knappen på menylinjen.

Her kan du samle så mange utsnitt du skulle ønske, og når du er ferdig med "surferunden" kan du skrive dem ut. Og nå kommer kanskje det beste: Du kan nemlig forstørre og krympe utsnittene, og legge flere på ett ark hvis du skulle ønske det.

Slik kan du spare blekk og papir


Dermed har du løst utskriftsproblematikken, og sparer både ark, blekk og miljø.

HP Web Smart Printing krever Internet Explorer 6 eller nyere, du finner mer informasjon og kan laste ned programmet fra denne siden (ca 6 MB).

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer