Slik kan du passordbeskytte programmer

Redd for at husets yngste skal kjøre spill eller programmer uten mor eller fars samtykke?

GameProtector er et lite gratisprogram som kan beskytte kjørbare programfiler (.exe-filer) med passord. Og som navnet tilsier, er det først og fremst beregnet på spill, som kanskje er den kategorien dataprogrammer som flest småbarnsforeldre ønsker å begrense tilgangen til.

Slik gjør du det

Bruken er veldig enkel, og krever bare en liten smule innsikt i filbehandling. Du trykker ganske enkelt på Open-knappen, og blar deg gjennom programfilene til du har funnet det aktuelle spillet eller programmet du vil passordbeskytte.

Slik kan du passordbeskytte programmer


Når du har tastet inn et valgfritt passord kan du velge å beholde programikonet eller lage et nytt, eventuelt endre filnavnet og lage en sikkerhetskopi av originalfilen, før du trykker på Protect.

Når noen deretter prøver å starte spillet, blir de møtt av denne boksen:

Slik kan du passordbeskytte programmer


NB!

For best mulig "beskyttelse" kan du selvfølgelig legge sikkerhetskopien på et trygt sted som poden ikke kan snuse seg fram til. Men noen 100 prosent sikker løsning er dette uansett ikke, da det nesten alltid vil være mulig å finne exe-filen via andre kanaler. Men da krever det selvsagt en viss teknisk innsikt i hvordan Windows og programmene fungerer.

GameProtector er uansett gratis, og kan lastes ned fra denne siden. Det fungerer i alle nyere Windows-versjoner.

Artikkelen har vært publisert på DinSide også tidligere. Oppdatert sist 11.12.2011

Artikkelen fortsetter under annonsen