Slik installerte vi kortet

Å bytte ut trådløskortet i vår bærbare var svært enkelt.

Først fjernet vi all strømtilførsel til PC-en, inkludert batteriet:


Deretter løsnet vi lokket som dekker harddisk, minne og trådløskort - totalt fire skruer:


Trådløskortet lokalisert. Det er festet med én skrue:


I tillegg er det to ledninger som er festet til kortet. Dette er antenneledningene. Disse er festet via en bitteliten trykknapp, og lirkes enkelt løs:


Da antenneledningene var av, løsnet vi skruen som holdt kortet på plass.


Kortet hevet seg automatisk takket være en fjærbelastning, og kunne i neste omgang dras rett ut. Det var ikke noen motstand i kontakten:


Deretter var det bare å følge motsatt prosedyre, skru kortet på plass, kneppe på antennekontaktene med fingrene, og skru på lokket igjen.


Etter første oppstart av PC-en etter installasjonen fikk vi et varsel om at det var funnet ny maskinvare, men at driveren for kortet ikke ble installert:


Det fulgte heldigvis med drivere til Windows 7 på CD:


En kjapp tur innom Enhetsbehandling, høyreklikk på nettverkskortet med utropstegn,


og bla seg fram til CD-en:


Voila - vi er i mål!


Hva med ytelsen?

Ytelsesforbedringene var umiddelbare. Ikke bare nesten doblet vi overføringshastigheten mellom PC-er i lokalnettet, vi fikk også mye bedre dekning - og tilgang til langt flere trådløse nett:


I ettertid kan vi bare konkludere med at dette var et lykkelig valg. Alle problemene vi hadde med Atheros-kortet er historie.

Kan alle gjøre dette?

Ifølge PC World kan det være at enkelte PC-produsenter har satt begrensninger på hvilke trådløskort som kan installeres i PC-en, deriblant HP og Dell. Det kan derfor være en god idé å undersøke dette med leverandøren på forhånd, før du eventuelt går til innkjøp av nytt kort. Med vår Acer var det imidlertid ingen begrensninger knyttet til dette.

Les også: Kanaler og sikkerhet på trådløst nettverk - dette må du vite.

Tilbake til hovedartikkelen