Slik henter du ut Facebook-bursdagene

Lyst til å ha dem i Outlook-kalenderen også?

                Foto: Doru Lupeanu
Foto: Doru Lupeanu Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Optimalt sett burde alt vært samlet på ett sted.

Det er det sjelden lenger - hvor mange har ikke noen kontakter i Outlook, andre på mobiltelefonen og andre igjen på MSN?

Det samme gjelder kalendre - mange norske arbeidstakere bruker Outlook som kalender på jobb, men har gjerne en kalender i almanakken ved siden av, eller bruker tjenester som Google Calendar på privaten. Med nye nettjenester kommer også nye informasjonssamlinger, og Facebook er et godt eksempel, der mange legger inn avtaler. Dessuten har Facebook oversikten over alle dine venners bursdager.

Facebook til Outlook

Imidlertid er det fullt mulig å eksportere denne informasjonen rett inn i programmet du bruker til vanlig; det være seg Outlook, iCal, Google Calendar eller andre programmer/nettjenester.

image: Slik henter du ut Facebook-bursdagene
image: Slik henter du ut Facebook-bursdagene
image: Slik henter du ut Facebook-bursdagene

Slik gjør du det:

 1. Logg deg inn på Facebook (selvsagt)
 2. Klikk på "events" i venstre marg:

 3. Klikk på export events:

 4. Klikk på lenka for å motta en .ics-fil du kan importere i kalenderprogrammet ditt:

PS! Du kan også kopiere lenka og legge inn som abonnement i kalenderprogrammet. Da vil oppdateringer i Facebook automatisk gjenspeiles i kalenderprogrammet.

Oppdatert: Noen av våre lesere har påpekt at bursdagene ikke importeres; kun avtalene, og etter nærmere ettersyn må undertegnede innrømme at det stemmer. Redningen er imidlertid nær - via applikasjonen fbCal kan du få ut bursdagene både i .ics-format og også som en RSS-strøm. Følg instruksene ved å trykke "create" to ganger, logg inn på Facebook og la krysset med "allow this application to access my information" være huket av, så får du servert lenker du kan bruke for å importere bursdagene inn i kalenderprogrammet ditt.

Visste du forresten at det finnes haugevis av kalendre på nett som du kan abonnere på? På nettstedet icalshare.com finnes det drøssevis av kalendre du kan abonnere på, for eksempel alle Liverpoolkampene neste sesong, månefasene eller ukenumre, som det ikke er alle kalenderprogrammer som har innbakt ut av boksen.

Har du noen fikse kalendere du abonnerer på, hører vi fra deg i debatten under.