Slik har vi testet

Informasjon om hvordan vi har testet og hva vi har vektlagt finner du i denne artikkelen.


Vi har nå hatt kameraene noen uker og har brukt dem både hver for seg og i samlet flokk, både med og uten stativ. Som vi pleier å gjøre det med andre tester, har vi prøvd å simulere reell bruk av kameraene og ikke så mye vitenskapelige målinger med lux, fargemetning og så videre.

Vi har testet flere egenskaper og prøvd å finne ulike typer utfordringer for å se hvordan kameraene takler spesielle forhold. Blant annet har vi gått ut seint på kvelden og filmet i lyset av gatelykter, vi har stått på stranden en vindfull dag for å se hvordan kameraene har taklet vindforhold, vi har stått i skogen og zoomet inn på en veltet stubbe for å se detaljene i årringene, panorert for både å se etter kompresjonsforstyrrelser og stereoeffekt på lyden, zoomet inn på bilskilt for å se hvor godt bildestabilisatoren og autofokusen fungerer, filmet fargerike leker innendørs på ettermiddagen for å se på støynivå og farger og mye annet. Vi har også fiklet med hver av dem for å se på brukervennlighet og brukt dem litt hver for seg.

Deretter har vi gått igjennom opptakene flere runder med stor TV og hodetelefoner og notert flittig. Vi har også sett på brukervennligheten til de forskjellige kameraene, på funksjoner og tilkoblingsmuligheter og på hva som følger med i pakka, i tillegg til at vi selvsagt har vurdert produktene opp mot prisen du må betale for dem.

Kriterier

Vi har gitt kamaraene karakterer med følgende fordeling:

- Bildekvalitet (ca. 30%)
- Lydkvalitet (ca. 25%)
- Brukervennlighet og ergonomi (ca. 20%)
- Funksjoner og tilkoblingsmuligheter (ca. 15%)
- Pris (ca. 10%)

Deretter har vi regnet sammen og gitt et terningkast basert på totalinntrykket. Merk at det også er aspekter ved kameraene som trekker opp eller ned i tvilstilfeller, og som ikke fanges opp av disse kategoriene. Sluttkarakteren vil derfor ikke nødvendigvis falle 100% i tråd med fordelingen over.

Du finner navigasjonslinker nederst i hver omtale slik at du kan klikke deg videre til neste kamera. Samtlige sider inneholder teknisk informasjon og terningkast, før vi oppsummerer på den siste siden.

Canon DC10 >>