Slik googler du anonymt

Lei av at alt du googler kan brukes mot deg? Her er løsningen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Google lagrer mye informasjon om deg når du søker.

Det har vi tidligere skrevet om blant annet i denne artikkelen, der vi sjekket ut Google Search History og ble forbauset over at så mye personlig informasjon lå lagret hos Google.

Det er riktignok noe vi selv har akseptert - det var bare en litt sjokkartet opplevelse å se det sort på hvitt; tusenvis av søk fra flere måneder tilbake som alle lå der i klartekst.

Du trenger imidlertid ikke å være registrert hos Google for å få tidligere søk knyttet til deg. Via cookies lagres søkehistorikken din, og det er ikke noe du nødvendigvis vil at skal skje.

Anonymiserer søkene dine

Det er Whitedust.net også skeptiske til, og de har derfor laget Blackdust. Blackdust er en såkalt Google proxy - en nettside som lar deg utføre et søk, og så videresendes forespørselen din til Google. Resultatene går så tilbake til Blackdust og deretter til deg. Det smarte er at det gjør at du kan søke UTEN at Google får lagret noe om deg.

image: Slik googler du anonymt


Søkeresultatene filtreres også for annonser, og fargene er byttet om fra Google. Annet enn det, er det akkurat de samme søkeresultatene som du får om du søker på Google.

Blackdust er laget med åpen kildekode, så det er fullt mulig å laste den ned og endre den dersom du har føler at du kan forbedre tjenesten og liker å fikle med den slags.

URL: http://blackdust.whitedust.net/


Lyst til å diskutere?

Besøk vårt debattforum!