Slik gjør du Gmail mer lik Outlook

Labs-funksjon med forhåndsvisning av epost.

Vi vet at mange bruker Gmail som sin foretrukne epostklient, og nylig pusset Google opp sin design både på søkemotoren, Google Plus og Gmail.

I forrige måned så vi på hvordan du får den nye Gmail-designen allerede nå, ved å velge det aktuelle temaet under innstillinger-menyen.

Nå har Google også rullet ut muligheten til å forhåndsvise eposter i et eget felt, slik at du ikke trenger å forlate innboksen for å se på en epost.

Gjemt under labs-menyen

Slik gjør du Gmail mer lik Outlook


Alt du trenger å gjøre er å gå til labs-menyen ("prøvefunksjoner" i den norske versjonen) og skrolle ned til du finner preview pane-funksjonen (eller "Forhåndsvisningsvindu" hvis du bruker Gmail i norsk språkdrakt), trykke "enable"/"aktiver" og lagre endringene.

Da får du et nytt ikon øverst til høyre når du ser på innboksen din, hvor du kan velge om du vil ha forhåndsvisningen under eller til høyre for meldingshodene. Det er også mulig å trekke i skillet mellom forhåndsvisning og innboks slik at du kan tilpasse høyder og bredder som du vil.

Labs-menyen består av funksjoner som prøves ut, og som ikke nødvendigvis fungerer 100 prosent som de skal, men vår erfaring er at det uansett sjelden er noe trøbbel med dem, og at mange av dem er med på å gjøre Gmail til en enda bedre eposttjeneste.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Les også: De beste prøvefunksjonene i Gmail