Slik funger Streamingtjenesten Beat.no

DinSide fikk en sniktitt på tjenesten før lanseringen. Her er våre førsteinntrykk.

Beat opprettet en prøvekonto for DinSide Data mens tjenesten fortsatt var uferdig, men vi fikk dannet oss et inntrykk av hvordan tjenesten fungerte - og vil fungere. Og vi likte stort sett det vi så, blant annet var responsen på avspilling, spoling og sporskifte god. Det var svært enkelt å opprette og endre spillelister, og lydkvaliteten (256 Kbps MP3) var mer enn god nok til vårt PC-lydanlegg.

Rent teknisk har betalingstjenestene til Wimp og Spotify bedre kvalitet (256 Kbps AAC og 320 Kbps Ogg Vorbis), men for de fleste vil dette ikke være mulig å skille fra hverandre.

Kun nettleser

Tjenesten fungerer altså i hvilken som helst nettleser, så lenge det er støtte for HTML5 eller Flash. Førstnevnte støttes for eksempel av nyere versjoner av Google Chrome og Firefox, mens brukere av Internet Explorer enn så lenge får en Flash-variant. Vi prøvde streamingtjenesten i både Chrome og IE, og kan bekrefte at det fungerer likt i begge nettlesere.

Hovedskjermbildet ser slik ut:

Slik funger Streamingtjenesten Beat.no


Øverst har du søkefeltet, du kan søke på artist, låter eller fritekst. Til venstre ligger spillelistene, øverst dine egne, nederst en blanding av redaksjonelle anbefalinger, topplister og sjanger-relaterte lister. Klikker du på en liste, får du den fram i hovedbildet:

Artikkelen fortsetter under annonsen

Slik funger Streamingtjenesten Beat.no


Her kan du velge sang direkte ved å trykke på den blå pila. Knappen ved siden av setter sangen i kø i den automatisk genererte lista "Spilles nå". Til høyre finner du knapp for å kjøpe sangen.

Slik funger Streamingtjenesten Beat.no


Nederst til venstre finner du lenker til innstillingene dine, samt oversikt over filer du har lastet ned. Du har mulighet for å laste ned kjøpte filer inntil 3 ganger kostnadsfritt.

Hovedbildet i midten består av albumnyheter. Et enkelt klikk på den blå Play-knappen, avspiller hele albumet. Avspillingskontrollen ligger nederst i hovedbildet:

Slik funger Streamingtjenesten Beat.no


Her kan du hoppe mellom spor, blande rekkefølgen og repetere. Responsen var kjapp, avspillingen startet umiddelbart da vi testet en betautgave av løsningen.

Til høyre i bildet får du oversikt over de 10 mest spilte låtene, og under denne listen finner du oversikt over de 10 mest populære albumene.

Spillelister

Å opprette spilleliste er enkelt. Du trykker ganske enkelt på "Lag ny spilleliste" øverst til venstre, og skriver inn et passende navn:

Slik funger Streamingtjenesten Beat.no


Deretter søker du opp musikk du vil legge til, og drar ganske enkelt sanger/album ved hjelp av musa og venstre museknapp over lista, og slipper. Beveger du musepekeren over lista, får du muligheten til å slette og endre navn på spillelistene dine.

Slik funger Streamingtjenesten Beat.no


Søkemotoren var akkurat så kjapp at det ikke føltes at vi måtte vente på resultatene, som presenteres slik i fritekstsøket. Album først, deretter låter:

Slik funger Streamingtjenesten Beat.no


Under utvikling

Da vi testet løsningen var det en viss forsinkelse fra du hadde lagt til spor i spillelista, til de ble synlige der. Dette er forhåpentligvis rettet på til lansering.

Vi prøvde i tillegg tjenesten gjennom nettleseren på iPhone, men fungerte ikke særlig bra. Ifølge Beat er imidlertid dedikerte mobilversjoner under utarbeidelse.

Det er også et savn at musikk fra Sony Music ikke er tilgjengelig. Dette må på plass snarest hvis Beat.no skal ha en sjanse mot de etablerte løsningene.

Førsteinntrykk, oppsummert: Oversiktlig og brukervennlig tjeneste som i skrivende stund ikke er helt i mål. Den bør likevel ha et stort potensiale, spesielt om avtalen med Sony går i orden.

Les også:
Her er Norges nye Spotify-utfordrer
Hør iTunes-musikken på nett
Spotify viktigere enn iTunes