Avatar-temaet er bare ett av mange skrivebordstemaer som kan lastes ned gratis fra Microsoft.
Avatar-temaet er bare ett av mange skrivebordstemaer som kan lastes ned gratis fra Microsoft. Vis mer

Slik frisker du opp Windows 7

Visste du at du kunne laste ned bøttevis av gratis skrivebordstemaer?

Windows 7 har flere såkalte skrivebordstemaer innebygd, det vil si oppsett med bakgrunnsbilder, farger, skjermbeskytter og lyder i Windows-miljøet. Mange er både fargesprakende og lekre.

Uansett smak og behag, skrivebordstemaer er med på å gjøre PC-en din mer personlig, og et bilde av kjæresten eller et vakkert landskap i det du skrur på PC-en kan være akkurat det du trenger for å komme i balanse før du tar fatt på arbeidsdagen.

Og du behøver ikke lenger å nøye deg med ett og ett bakgrunnsbilde. Du kan faktisk be Windows rullere på en mengde bilder - og for eksempel bytte bilde hvert 30. minutt. Faktisk består de fleste skrivebordstemaene i Windows 7 av mer enn ett bilde.

Slik frisker du opp Windows 7

Du velger enkelt skrivebordstema ved å høyreklikke på skrivebordet, og velge Tilpass:


Her finner du alle offisielle

Microsoft har samlet alle offisielle temaene på én side. Her finner du alt fra Coca Cola-tema til tema med bilder fra Taiwan.
Microsoft har samlet alle offisielle temaene på én side. Her finner du alt fra Coca Cola-tema til tema med bilder fra Taiwan. Vis mer


Hvis du går lei av de innebygde skrivebordstemaene finnes det flere å laste ned fra Microsoft sine nettsider. Mange, faktisk.

Hvis du har lyst til å se dem alle sammen, kan du ta en titt på denne siden.

Slik gjør du det

Ønsker du å installere et nytt skrivebordstema, klikker du først Last ned. Deretter velger du Åpne i dialogboksen som kommer fram. Resten går av seg selv. Tilpass-boksen dukker deretter opp automatisk, og du kan velge å beholde det nye skrivebordstemaet eller velge et annet.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Hvis du senere får lyst å lage dine egne skrivebordstemaer, er dette slett ikke vanskelig. Du finner en fin instruksjonsvideo fra Microsoft på denne siden.

Les også: Slik blir Windows TV-vennlig