Slik flytter du epost til Gmail

Har du fått en Gmail-konto, men har mange gamle eposter du kunne tenke deg å ha med deg videre? Dette tipset løser saken!

Gmail er i ferd med å bli verdens mest brukte gratis eposttjeneste. Ikke så rart kanskje, du får 7,5 GB gratis plass på Gmail-serveren til oppbevaring av eposten din.

At du i tillegg kan nå eposten din gjennom hvilket som helst epostprogram med støtte for de vanlige protokollene POP og IMAP, bidrar heller ikke akkurat til å skyve fra seg brukere.

Google-søk rett i eposten

Det er imidlertid den nettbaserte delen som er den store styrken ved Gmail. Har du tilgang til Internett, får du også tilgang til eposten din, uansett om du bruker mobil eller datamaskin. Alt er dessuten indeksert, og Google-søkemotoren gjør at du finner den akkurat den epostmeldingen du leter etter, på en blunk.

Dagens tips viser hvordan du kan ta med deg gammel epost videre inn i Gmail-sfæren, slik at denne også blir tilgjengelig over alt. Det er faktisk ikke veldig komplisert, men krever at du først setter opp en IMAP-tilkobling til Gmail-kontoen din. IMAP er en spesiell tilkobling som blant annet gjør det mulig å ha all epost tilgjengelig off-line på flere maskiner.

Slik gjør du det

I eksempelet under har vi tatt utgangspunkt i programmet Windows Live Mail, men fremgangsmåten bør kunne fungere også på andre klienter med IMAP-støtte, for eksempel Windows Mail og Outlook Express.

1. Du må aktivere støtte for IMAP i Gmail. Dette gjør du under kontoinnstillinger på gmail.com:

Slik flytter du epost til Gmail


2. Legg til Gmail som ny IMAP-konto i epostprogrammet ditt. Hvis du er usikker på fremgangsmåten, har Google laget veivisere for populære epost-klienter her. NB! Det er helt avgjørende at du velger IMAP og ikke POP for at tipset vårt skal fungere.

Slik flytter du epost til Gmail


3. Når Gmail-kontoen er på plass i epost-programmet, er det bare å merke epostene du ønsker å overføre fra den gamle kontoen din, og dra og slippe dem til den aktuelle mappen på Gmail-kontoen. NB! Hold inne SHIFT-tasten hvis du ønsker å kopiere eposten, hvis ikke flytter du den!

Slik flytter du epost til Gmail


4. Avhengig av hvor mange eposter du overfører, og hvilken nettforbindelse du sitter på, kan dette ta litt tid:

Slik flytter du epost til Gmail


5. Sjekk at overføringen har gått fint ved å klikke den aktuelle mappen på Gmail-kontoen din:

Slik flytter du epost til Gmail


6. Besøk gmail.com for å forsikre deg om at alt har gått bra, noe det har gjort i vårt tilfelle:

Slik flytter du epost til Gmail


Les også:
Et svært smart epost-program
Få video rett i gmailen din
Gmail uten nettilgang