<strong><b>FJERNER OPPDATERINGER SOM GÅR GALT</b>:</strong> Windows 10 installasjonsmediet inneholder en rekke verktøy som lar deg rette opp ting som har gått feil. Foto: BJØRN EIRIK LOFTÅS
FJERNER OPPDATERINGER SOM GÅR GALT: Windows 10 installasjonsmediet inneholder en rekke verktøy som lar deg rette opp ting som har gått feil. Foto: BJØRN EIRIK LOFTÅS Vis mer

Slik fjerner du Windows 10 «Aniversary Update»

PC-en til vår leser fungerte ikke ordentlig etter at han installerte den store jubileumsoppdateringen til Windows 10. Her er en mulig løsning.

Publisert
Sist oppdatert

Microsoft har nettopp lagt ut den første virkelig store oppdateringen til Windows 10. Den inneholder en rekke større forbedringer, feilrettinger, samt nye og oppdaterte apper.

Kan gå galt

Selv om installasjonsprogrammet søker gjennom PC-en din i forkant, for å forsikre seg om at maskin- og programvare er kompatibelt med oppdateringen, kan det oppstå problemer. Det fikk vår leser Espen smertelig erfare.

- Jeg får fram skrivebordet, men etter noen sekunder går Windows i stå og spør om jeg vil avslutte eller vente. Hvis jeg avslutter blir skjermen svart. Hvis jeg venter, skjer ingenting. Har restartet flere ganger men kommer ingen vei før den begynner å spinne, skriver han i en epost til Dinside.

Mulig løsning

Når Windows ikke vil starte ordentlig etter en oppdatering, har du muligheten til å gå tilbake til tilstanden før du installerte oppdateringen. Dette kan du gjøre ved hjelp av installasjonsmediet til Windows 10, som beskrevet under.

#1. Start PC-en din fra Windows installasjons-DVD-en eller minnepinnen. Hvis du ikke har en slik, kan du lage den selv. Last ned og kjør denne filen fra Microsoft, og følg veiviseren. Hvis du er usikker på fremgangsmåten, får du full instruks her.

#2. Når du får opp dette bildet, trykker du bare «Neste»:

Slik fjerner du Windows 10 «Aniversary Update»


#3. Nå skal du trykke «Reparer datamaskinen»:

Slik fjerner du Windows 10 «Aniversary Update»


#4. Trykk «Feilsøking»:

Slik fjerner du Windows 10 «Aniversary Update»


#5. Nå kan du velge mellom en rekke verktøy som kan hjelpe deg med å reparere feil i Windows. I dette tilfellet skal du imidlertid bare trykke «Gå tilbake til forrige build», og følge veiviseren.

Slik fjerner du Windows 10 «Aniversary Update»


Lykke til!

LES OGSÅ:
Slik installerer du Windows 10
Slik får du tilbake den klassiske startmenyen
Slik fikser du uskarp tekst i Windows

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer