<strong>OVERSVØMMES:</strong> Twitter-meldinger fra tusenvis av brukere spys ut på nettstedet uten at brukerne vil det. Heldigvis kan de ganske enkelt fjerne Twitter-viruset selv. Foto: Ole Petter Baugerød Stokke
OVERSVØMMES: Twitter-meldinger fra tusenvis av brukere spys ut på nettstedet uten at brukerne vil det. Heldigvis kan de ganske enkelt fjerne Twitter-viruset selv. Foto: Ole Petter Baugerød Stokke Vis mer

Slik fjerner du Twitter-virus

Sender Twitter-kontoen din meldinger av seg selv? Her er løsningen.

Publisert
Sist oppdatert

"An amazing new weight loss product! Lose 10 lbs a week, I didn't even change my diet!"

Slike meldinger spys ut på Twitter i rekordfart i disse dager. Søppelpost, eller "spam", er nemlig ikke noe som kun foregår på e-post. Også sosiale medier som Facebook og Twitter brukes av kriminelle for å reklamere for tvilsomme produkter eller sende ofre til nettsider som infiserer dem med virus.

– Mange tusen brukere ser ut til å ha gitt sine Twitter-kontoer til kriminelle, skriver sikkerhetsselskapet Sophos om den nyeste Twitter-spam-en.

Alle snakker om Twitter – men hva er det egentlig? Her er vår Twitter-skole!

Lurer brukerne

– Kan vi være så snill å få bruke Twitter-kontoen Deres til å sende irriterende søppel til alle vennene dine, sir?

– Det ville vært meg en stor ære, mine herrer!

<strong>LANG LISTE:</strong> Dette er bare en liten del av listen vår over apper vi har gitt full tilgang til vår Twitter-konto. Ser du noe du ikke liker, kan du trykke "Opphev tilgang".  Foto: Ole Petter Baugerød Stokke
LANG LISTE: Dette er bare en liten del av listen vår over apper vi har gitt full tilgang til vår Twitter-konto. Ser du noe du ikke liker, kan du trykke "Opphev tilgang". Foto: Ole Petter Baugerød Stokke Vis mer


Det er definitivt ikke slik de kriminelle opererer. Kontoene blir stjålet.

Brukerne kan lures til å gi fra seg passordet sitt, for eksempel ved å få dem til å bruke falske mobil-apper eller gi en farlig nettside tilgang til kontoen. Noen lager også falske nettsider som ber deg logge inn på Twitter, men som i realiteten ikke logger deg på noe som helst, og sender brukernavn og passord direkte til kjeltringene.

Mer stoff om hvordan du kan unngå å få Twitter-virus og annet lureri:


Hvordan det har skjedde med den pågående slanke-spam-en, vet ikke Sophos. Men heldigvis er det relativt enkelt å stanse slike Twitter-virus når uhellet først har skjedd.

Slik fjerner du Twitter-viruset

Twitter er godt kjent med misbruk av brukernes kontoer, og har derfor lagt ut gode tips om hvordan man kan stanse det.

Har du opplevd Twitter-virus? (Avsluttet)
Nei(48%) 114
Ja, blitt infisert selv(35%) 83
Bare sett at andre har vært infisert(17%) 40
Avstvemningen er ikke styrt og reflekterer kun lesernes egne meninger.

Her er en rask oppskrift du bør følge om du har Twitter-virus:

  1. Bytt passord. Dette gjør du ved å gå inn på i innstillingene på Twitter.com.
  2. Sjekk listen over applikasjoner du har gitt tilgang til kontoen din, som du finner her. Ser du noe du ikke kjenner igjen, kan du velge "Opphev tilgang". Det kan nemlig være disse som sender ut de falske meldingene.
  3. Gå inn i Twitter-applikasjonene dine, for eksempel TweetDeck i nettleseren eller Twitter-appene på mobilen og nettbrettet, for å logge deg inn på nytt med ditt nye passord. Gjør du ikke dette kan Twitter slå seg vrang, da nettstedet oppfatter appenes automatiske innlogginger med feil passord som mistenkelig aktivitet.

Liknende finnes også andre steder, sjekk ut:

Vær ekstra forsiktig

Har du først fått et Twitter-virus, er det ikke nødvendigvis nok å bare fjerne det. For viruset kan bety mer trøbbel for deg.

I tillegg anbefaler vi derfor følgende om du har fått Twitter-virus:

  1. Gå gjennom Twitter-meldingene dine og slette det viruset har lagt ut på egenhånd. Lenkene i meldingene kan være farlige for følgerne dine, og deg selv.
  2. Ettersom det er vanskelig å vite hvordan de kriminelle fikk tak i kontoen din, kan det være lurt å kjøre en runde med et antivirus-program på PC-en din for å sjekke om du kanskje er infisert med noe annet binært utyske som ga hackerne tilgangen.
  3. Pass på at operativsystemet og programmene dine er oppdaterte, da hackerne kan ha kommet seg inn på PC-en din via utdatert programvare.
  4. Mange bruker det samme passordet på mange tjenester. Har hackerne Twitter-passordet ditt, kan du risikere at de forsøker å bruke det på andre tjenester også. Har du ikke unike passord kan det derfor være lurt å endre passordet på for eksempel e-post- og Facebook-kontoen din i tillegg.
PS: Har du prøvd grepene i artikkelen, men problemene fortsatt er der, kan du kontakte Twitter via denne nettsiden.

Slik følger du med på verden gjennom Twitter – helt uten din egen brukerkonto

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer