På bare noen sekunder kan du bli kvitt spørsmålene på Facebook.
På bare noen sekunder kan du bli kvitt spørsmålene på Facebook.Vis mer

Slik fjerner du Facebook-spørsmål

Like lei dem som oss?

For ikke mange ukene siden lanserte Facebook konseptet questions, eller "spørsmål" som det heter i den norske versjonen.

Løsningen lar brukere svare på avstemninger og dele med sine Facebook-venner. Men spør du meg er disse bare forstyrrende i nyhetsstrømmen, og gir meg svært lite utbytte.

Dessverre lar ikke Facebook deg blokkere disse spørsmålene på samme måte som du kan gjøre med applikasjoner, men heldigvis finnes det løsninger for deg som har sett deg lei på at naboen har vært i Sverige, eller at tante Hilde helst ville bringe Bob Marley til live igjen om hun bare kunne vekket én avdød artist.

Fikses på et blunk

Alt du trenger å gjøre er å installere Greasemonkey-skriptet Facebook Questions Remover (klikk på install). Det forutsetter at du har Greasemonkey installert i nettleseren din først (se under), eller at du bruker Chrome eller Opera, som kan bruke disse skriptene rett ut av boksen.

Greasemonkey er en nettleserutvidelse som kan gjøre endringer på nettsidene du ser på ved å installere (eller lage) skript. Blant annet har vi tidligere sett at et slikt skript kan vise hva en bolig tidligere har vært solgt for når du ser på en annonse på Finn.no.

Les mer om Greasemonkey

Lenker:
Greasemonkey for Internet Explorer
Greasemonkey for Firefox
Safari-brukere kan bruke Ninjakit (utvidelse).

Artikkelen fortsetter under annonsen

Og altså - Facebook Questions Remover når Greasemonkey er installert.

Poof. Borte.