Hvordan finne stjålet PC

Slik finner du igjen PC-en hvis du mister den

Men da må du aktivere denne Windows-funksjonen først!

FINN DEN IGJEN: Enten du bare er glemsk eller har hatt innbrudd, er det gode sjanser for å finne igjen PC-en din ved å aktivere denne Windows 10-funksjonen. Foto: Bjørn Eirik Loftås
FINN DEN IGJEN: Enten du bare er glemsk eller har hatt innbrudd, er det gode sjanser for å finne igjen PC-en din ved å aktivere denne Windows 10-funksjonen. Foto: Bjørn Eirik LoftåsVis mer

Du kjenner sikkert til at både Apple og Google har sine løsninger for å finne igjen iPhones og Android-telefoner som havner på avveie. På en enhet som du drar med deg rundt, bør det være en selvskreven regel å aktivere denne funksjonen.

Også for Windows-PC-er

Men hva med PC-en? Joda, Microsoft har også kommet med en løsning på problemet i Windows 10. Funksjonen har fått navnet Finn enheten, og benytter data fra både trådløse nett og GPS (hvis den har det) for å definere posisjonen der enheten befinner seg.

Med jevne mellomrom rapporterer enheten disse dataene til Microsoft, som lagrer det i et kart på din brukerkonto hos selskapet. Det betyr altså at du må være pålogget PC-en med Microsoft-kontoen din.

Slik aktiverer du funksjonen

Det tar bare et lite minutt å aktivere Finn enheten.

  1. Sørg for at du er pålogget PC-en med Microsoft-konto
  2. Velg Start > Innstillinger > Oppdatering og sikkerhet > Finn enheten
  3. Aktiverer Finn enheten.

Dersom PC-en din skulle havne på avveie, kan du gå til denne nettsiden: https://account.microsoft.com/devices. Du vil bli bedt om å logge deg på, og vil deretter se en liste over alle Windows-enhetene dine.

Velg enheten som har blitt borte, og klikk deretter på Finn enheten. Dersom alt fungerer, vil du se et kart som viser PC-ens posisjon akkurat nå, eller sist gang den rapporterte inn posisjonen sin.

HER ER DEN: Den blå sirkelen viser omtrentlig posisjon til min PC, nok til å forstå at den befinner seg hjemme i huset mitt. Dersom den hadde hatt GPS, hadde posisjonen sannsynligvis vært enda mer nøyaktig. Skjermdump: Dinside.no
HER ER DEN: Den blå sirkelen viser omtrentlig posisjon til min PC, nok til å forstå at den befinner seg hjemme i huset mitt. Dersom den hadde hatt GPS, hadde posisjonen sannsynligvis vært enda mer nøyaktig. Skjermdump: Dinside.no Vis mer

Merk at funksjonen krever at du er administrator for PC-en din for å bruke funksjonen. Forskjellen på Administrator og vanlig brukerkonto, finner du mer informasjon om her.