Slik finner du filene dine raskere

"Skal vi se: My documents, My pictures, 2004, Bilder fra Australia, Nyttårsaften, Christians bilder" - kjenner du deg igjen?

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Å finne frem til en fil kan ofte være en litt trasig prosess. Ofte ligger den godt skjult i et kataloghierarki, og brått kan det hende at det må 5-6 dobbeltklikk til før du er fremme der du skal. Du kan selvsagt lage snarveier på skrivebordet til katalogene du bruker mest, men det finnes en enda mer elegant løsning, som i tillegg er helt gratis.

Her om dagen støtte vi nemlig borti det svært hendige programmet Folder View. Etter installasjonen integrerer programmet seg med Windows Explorer og gir deg mulighet til enkelt å lage snarveier til katalogene du bruker mest.

image: Slik finner du filene dine raskere


Slik ser din nye Explorer ut etter å ha installert Folder View. En egen verktøylinje med dine favorittkataloger som raskt kan utvides via et høyreklikk i vanlig visning. Katalogene på verktøylinja kan dessuten ekspanderes slik at du kan klikke deg igjennom underkataloger, og det spiller ingen rolle hvor de ligger på harddisken, om de ligger på en ekstern disk, eller om de ligger på en annen maskin. Du kan til og med definere FTP-serveradresser! I tillegg finner du katalogen "recent" på verktøylinja, som gir deg snarveier til de siste katalogene du besøkte.

image: Slik finner du filene dine raskere


Ikke bare integreres den i katalognavigasjonen - også når du høyreklikker på en fil kan du raskt velge "Copy to" (eller "Move to") og deretter få opp de samme katalogene som de du har på verktøylinja. Da kan du raskt navigere deg frem til rett katalog i stedet for å gjøre unødvendig mange ekspanderinger.

I tillegg får du et lite ikon på systemstatusfeltet. Her finner du også snarveier til de samme katalogene.

Det fjerde stedet programmet integreres er i dialogboksene for lagring og åpning av filer. I tillegg til at programmet sørger for å oppdatere venstre del av dialogboksen med de siste katalogene du har besøkt, får du også en knapp som fungerer på samme måte som den i systemstatusfeltet.

Etter å ha brukt programmet litt har vi ikke støtte på problemer av noe slag, og det sparer oss utvilsomt for en del dobbeltklikk hver dag. Programmet kan lastes ned, fortsatt helt gratis, herfra.

Har du tips til andre programmmer som er kjekke å ha, hører vi gjerne fra deg!

Lyst til å diskutere?

Besøk vårt debattforum!