Slik får du Windows Media Center gratis

Microsoft tar penger for DVD- og Blu-ray-avspilling i Windows 8, men ikke hvis du er raskt ute.

Windows Media Center er en TV-vennlig løsning for enkel avspilling av blant annet musikk, film og bilder. I Windows 8 trenger du Media Center Pack for å i det hele tatt å kunne spille av DVD-er og Blu-ray-filmer i operativsystemet.
Windows Media Center er en TV-vennlig løsning for enkel avspilling av blant annet musikk, film og bilder. I Windows 8 trenger du Media Center Pack for å i det hele tatt å kunne spille av DVD-er og Blu-ray-filmer i operativsystemet. Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Du var kanskje ikke klar over det, men i Windows 8 kan du ikke uten videre spille av DVD- og Blu-ray-filmer. Du kan ikke en gang spille av videofiler i MPEG-2-format.

Og programvaren Windows Media Center - som har vært standard siden Windows Vista, er også tatt bort. Dermed er multimediestøtten svært begrenset i forhold til tidligere versjoner av Windows.

Dette trenger du

Det er selvfølgelig mulig å bruke tredjepartsprogrammer for å spille av DVD-er og andre formater, for eksempel VLC. Men sverger du til Windows Media Player og Media Center, trenger du:

 • Windows 8 Professional
 • Windows 8 Media Center Pack
 • Rimelig oppgradering

  Å oppgradere fra Windows XP, Vista og Windows 8 til Windows 8 Professional koster fram til 31. januar 2013 kun 249 kroner. Etter denne datoen blir det betydelig dyrere å oppgradere.

  Professional-utgaven av Windows 8 gir deg tilgang til en rekke funksjoner som ikke er tilgjengelig i standardutgaven. Disse kan du lese mer om her.

  Oppgradering til Windows 8 Pro kan du kjøpe her.

  I samme periode kan du aktivere Media Center Pack gratis

  Også denne vil koste penger etter 31. januar.

  Alt du behøver å gjøre er å få tilsendt en gyldig produktnøkkel som du senere kan benytte for å aktivere Windows Media Center Pack. Dette gjør du fra denne siden hos Microsoft.

  På samme side får du instrukser om hvordan du aktiverer denne tilleggspakken.

  Også for senere bruk

  Dette kan du gjøre selv om du verken har Windows 8 eller Windows 8 Professional på PC-en din for øyeblikket. Produktnøkkelen vil nemlig fortsatt være gyldig den dagen du eventuelt anskaffer Windows 8 Professional.

  Samleside: Windows 8

  Vi bryr oss om ditt personvern

  dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

  Les mer